Social

Carnea de pasăre revine pe masa romanilor

După criza gripei aviare, cand producţia şi consumul de carne de pasăre şi ouă au scăzut cu aproape 40%, sectorul avicol începe să îşi revină. Potrivit Uniunii Crescătorilor de Păsări din Romania, în primele 9 luni ale acestui an, producţia de carne de pasăre a crescut cu 9%, iar cea de ouă, cu 6 procente. Crescătorii spun că a crescut consumul, dar preţurile au rămas a nivelul anului trecut. Potrivit acestora, carnea de pui grill se vinde la poarta fabricii cu 5,5 lei pe kilogram, faţă de 6 lei anul trecut. Producătorii suţin că preţul nu se va modifica pană la sfarşitul acestui an. Ei motivează că piaţa nu le permite, întrucat, în mod tradiţional, pe timp de iarnă consumul de carne de pasăre scade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea