Social

#capitalism #intelegere #tuturor

Capitalismul pe intelesul tuturor

Chiar daca risca glisajul intr-o zona mai putin populara, dreapta romaneasca are nevoie de radicalitate.
 
Cel putin acesta este sentimentul pe care il ai dupa lectura unei carti recent traduse la noi: „Liberalismul economic“, avand drept coautori trei reputati specialisti americani: James D. Gwartney, Richard L. Stroup si Dwight R. Lee. Veritabil vademecum al gandirii procapitaliste, acest volum pledeaza pentru redescoperirea onestitatii in judecatile economice si politice ale unei societati democratice.

Suntem invitati sa reflectam asupra catorva principii de baza fara de care nu exista nici prosperitate individuala, nici pace sociala in cadrele unei modernitati clasice, antitotalitare. Aparitia volumului tradus de Dragos Aligica si Costel Stavarache este cum nu se poate mai oportuna. Reflectia despre oikos in Romania cunoaste astazi tentatia utopiei, al carei prim simptom il reprezinta bulimia minciunii si lesinul luciditatii.

Fagaduintele de tip electoral - cum ar fi „descoperirea“ socialista a celei de-a 13-a pensii - insulta bunul-simt al oricarui gospodar, harnic in propria ograda, atent la cheltuieli si impovarat de taxe („jupuit de fonciire“).

 

Continuarea in Cotidianul


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea