Social

#schimbare anvelope # anvelope vara #anvelope iarna #anvelope

Cand schimbi anvelopele de iarna cu anvelopele de vara?

Cand se anunta temperaturi scazute, toti soferii se grabesc sa faca schimbarea cauciucurilor, de la cele de vara la anvelopele de iarna. Insa, cand se anunta primavara, care este momentul potrivit pentru montarea anvelopelor de vara? Iata raspunsul!

Cand schimbi cauciucurile de iarna cu cele de vara?

Sunt multi soferi care nu se grabesc sa isi schimbe anvelopele de sezon rece cu anvelope vara din dorinta de a face economie, folosind si vara pneurile de iarna. O solutie complet gresita daca ne gandim la materialul din care sunt confectionate modelele diferite de anvelope. Anvelopele de iarna se pot uza mai mult in sezonul cald si nu mai dau randamentul maxim in plin sezon rece.

Conform legii, anvelopele de vara trebuie montate pe vehicul atunci cand media temperaturiii mai multor zile depaseste 7 grade Celsius. Asadar, incepand cu luna martie soferii trebuie sa se pregateasca pentru schimbarea anvelopelor de iarna cu anvelopele de vara.

Ce trebuie sa stii cand montezi anvelopele de vara?

Pentru orice schimbare de anvelope este nevoie de echilibrarea rotilor, dar si de schimbarea plumbilor. Este recomandata o verificare amanuntita inainte de montarea anvelopelor de vara pentru a evita eventualele neplaceri ulterioare. Trebuie verificate jantele, dar si daca exista intepaturi, cuie sau alte obiecte periculoase.

O data cu scoaterea rotilor de pe masina poti vedea mai bine si care este starea franelor si amortizoarelor. Este recomandat ca anvelopele sa fie montate exact in aceleasi pozitii in care au fost anterior puse pe masina, in cazul in care acestea nu sunt noi. In felul acesta creste performanta anvelopelor.

Strangerea prezoanelor trebuie facuta cu ajutorul unui pistol pneumatic si trebuie respectat cuplul de forte (Nm) care este specificat de catre producatorul masinii, ori al jantelor.

Reguli pentru montarea anvelopelor:

  • Evitarea folosirii levierului direct pe janta;
  • Evitarea curatarii butucilor cu peria de sarma;
  • Folosirea substantelor de calitate de etansare a anvelopei pe janta;
  • Utilizarea inelelor de centrare potrivite jantelor de aliaj;
  • Strangerea corecta a prezoanelor;
  • Umflarea rotilor la presiunea maxima specificata de tipul autovehiculului, in functie de gradul de incarcare.

Nerespectarea regulilor esentiale de montare a anvelopelor poate creste riscul producerii accidentelor pe carosabil.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea