Social

# reguli zalatorie tren #distantare sociala #15 mai # calatorie cu trenul

Calatoresti cu trenul? Ce esti obligat sa ai la tine, pe langa bilet, din 15 mai

Ministerul Transporturilor se pregateste pentru reluarea calatoriilor cu trenul, dupa data de 15 mai, chiar daca plecarile din localitate sunt restrictive. Exista insa persoane care fac zilnic naveta, cu trenul, pentru a ajunge la munca.

 

Daca vei calatori cu trenul, dupa 15 mai, trebuie sa respecti noi reguli. Purtarea manusilor si a mastilor va fi obligatorie! Fara acestea, nu te vei putea urca in tren, chiar daca ai bilet.

De asemenea, nu se va mai putea circula cu bilete fara loc rezervat, iar distributia persoanelor in vagoane se va face cu un loc liber intre persoane, pentru pastrarea distatarii sociale.

"Noi vrem sa mentinem regulile de ocupare a locurilor in vagoane pe principiul un loc liber un loc ocupat. De asemenea, introducerea obligativitatii purtarii mastii de protectie la bordul trenurilor CFR Calatori.

Ramane suspendata posibilitatea de achizitionare de legitimatii de calatori fara loc rezervat.

Se mentine regula ca seful de tren sau conductorul doar sa vizualizeze biletul de calatorie, fara sa il atinga. Incercam sa vedem daca reusim sa facem acest lucru, sa marcam cu un semn vizibil locurile permise pentru transportul de pasageri.

Este interzisa introducerea vagoanelor de tip restaurant", a declarat Ministrul Transporturilor  Lucian Bode.

“Noi am spus foarte clar: nu aveti echipament de protectie nu urcati in tren. Nu exclud ca aceasta masura sa fie obligatorie in conditiile in care nu porti echipament de protectie sa nu poti sa urci in tren chiar daca ai bilet.”, a adaugat Lucian Bode.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea