Social

#bufet suedez #evenimente #petreceri

Bufetul suedez - optiune apreciata de romani

Bufetul suedez este o alegere facuta foarte des de proprietarii locatiilor de HoReCa. Bufetul suedez presupune ca fiecare oaspete sa se serveasca pe cont propriu cu ceea ce isi doreste, in portii decise de el. Acest tip de servire are foarte multe beneficii, si este apreciat de romani.

 

Acest tip de servire a aparut in Suedia, care are o bucatarie foarte vasta, bogata in preparate de toate tipurile, dar au iesit in evidenta prin modul de prezentare. Acest mod de servire este vechi de trei sute de ani. Insemna o masa de sarbatoare, o gustare fara ospatar, si de multe ori chiar si fara o masa, unde musafirii si gazdele se descurcau de unii singuri, servindu-se cu tot ce doresc.

De ce sa oferi bufet suedez in hotelul tau?

Atunci cand oferim tipul acesta de servire, rezolvam mai multe probleme. In primul rand, este mult mai usor si practic deoarece nu toti oaspetii doresc acelasi tip de mancare. Tocmai de aceea, mai multe preparate culinare aranjate ofera posibilitatea ca fiecare sa se serveasca, cu ce isi doreste. Reduce si costurile necesare personalului pentru servirea preparatelor in mod traditional, la mese.

Ce contine un bufet suedez? Un bufetul suedez tipic implica aperitive calde, aperitive reci, mancare gatita, garnituri, salate, desert, bauturi. De asemenea, exista mai multe tipuri de meniuri, precum mediteranean, oriental, traditional romanesc, italienesc si international. Unele locatii opteaza si pentru un mix intre variantele de mai sus.

Ca si bauturi, nu se poate spune cu exactitate ceea ce contine, deoarece depinde de caracteristicile evenimentului, momentul zilei, locatia si profilul invitatilor. Pentru un eveniment de la mijlocul zilei vor fi servite bauturi racoritoare, apa, cafea, iar pentru un eveniment de seara, vor fi servite pe langa acestea de mai sus si bauturi alcoolice.

Sfaturi pentru desfasurarea bufetului suedez

Masa trebuie sa fie aranjata in asa fel incat coada sa se formeze fara ca persoanele sa se incomodeze unele pe altele. Sirul trebuie sa inceapa intotdeauna din punctul in care sunt asezate farfuriile si sa se termine cu tacamurile si paharele in celalalt capat, pentru ca invitatii sa le ia doar dupa ce isi aleg toate felurile de mancare. Nu este frumos ca invitatii sa isi puna mancare in farfurie pana cade. Nu este absolut nicio problema in a face mai multe drumuri catre masa cu mancare, daca invitatii doresc mai mult sau altceva.

Locurile cu tavi, pahare, cesti, farfurii, tacamuri etc trebuie sa fie vizibile pentru a le vedea toata lumea cu usurinta. Se incepe mai intai cu preparate reci, apoi cu cele calde. Bineinteles, vor exista si preparate de patiserie.

Vase gastronom si alte accesorii pentru bufet de nelipsit

La RoseHome veti gasi o intreaga categorie numita „Bufet si mic dejun” unde veti gasi doar accesorii bufet. Aici veti gasi accesorii set up bufet, boluri si vase bufet, accesorii bufet rece, capace tavi si platouri, carucioare debarasare si room service, chafing dish, clesti, ustensile, cosuri bufet, vase gastronom, inaltatoare bufet, statie cereale si lactate, statie de bauturi, statie de paine. Toate aceste produse sunt potrivite pentru orice locatie ce serveste bufet suedez.

Ce trebuie sa stii cand deschizi o afacere in HoReCa?

Domeniul de HoReCa este un domeniu interesant, in care lucrurile se schimba constant. Intotdeauna trebuie sa oferi tot ce este mai bun oaspetilor, incepand de la locatie, vase, tacamuri, pahare, preparate culinare etc. Atunci cand deschizi un restaurant, bar sau hotel, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte.

In primul rand, trebuie sa te informezi legat de ceea ce ai nevoie. Trebuie sa iti definitivezi conceptul, iar apoi sa cumperi necesarele. La RoseHome avem consultanta gratuita si showroom unde se pot vedea produsele pe care doriti sa le achizitionati. Impreuna, alegem ce este mai potrivit pentru locatia dumneavoastra.

In al doilea rand, trebuie sa stii ca vasele de calitate vor aduce beneficii pe o perioada indelungata. O vesela buna va putea fi folosita pe o perioada mai lunga daca este ingrijita. La fel si pahare, tacamurile. Nu va trebui inlocuita multa vreme.

Idei de preparate culinare pentru servirea micului-dejun in stil buffet suedez

Produse alimentare servite ca atare in cantitati mici: branzeturi, mezeluri, legume, conserve, sandwich-uri, tartine etc.

Preparate: ardei cu branza, ciuperci, creier, salata, icre de peste, rosii cu branza, salata de vinete etc.

Gustari calde: cascaval pane, chiftelute, ciuperci umplute, macaroane cu sos tomat, spaghete, oua fierte, omlete etc.

FOTO: rosehome.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea