Social

#lipsa caldura # lipsa curent #blackout #bucuresti

Bucurestenii pot ramane fara lumina si caldura din decembrie! Avertisment dur

Bucurestenii ar putea sa ramana fara lumina si caldura din luna decembrie, avertizeaza Elcen. Compania a anuntat ca nu are bani sa plateasca gazul si curentul electric de care locuitorii din Capitala au nevoie.

Elcen ar trebui sa primeasca peste 700 de milioane de lei de la Termoenergetica, insa aceasta nu-si poate plati datoriile. Termoenergetica nu are banii necesari pentru a-si plati datoriile si ii cere de la Guvern. 

In aceste conditii, Elcen foloseste pentru producerea energiei electrice gazele pe care le-a inmagazinat in anii trecuti, in depozitul propriu. Insa aceasta resursa este limitata si acopera consumul doar pana in luna decembrie sau, cel tarziu, ianuarie 2023.

Elcen avertizeaza insa ca este posibil sa nu poata trece peste iarna. Gazul ieftin, alocat prin OUG 27 este doar o mica parte din consum, iar pentru tot gazul, inclusiv pentru cel scump, trebuie sa plateasca in avans. Insa, daca este prea scump, compania poate opri productia de energie electrica.

Pana acum, Elcen a semnat un contract cu Romgaz pentru furnizarea de gaze naturale doar pentru producerea de energie termica, pentru perioada noiembrie 2022-martie 2023.

Elcen nu are insa un contract pentru gaze, necesare pentru producerea de energie electrica si nici banii necesari pentru a semna unul. Prin urmare, momentan, foloseste gazul inmagazinat in propriul depozit. Aceasta cantitate este limitata si nu acopera necesarul pentru a trece peste aceasta iarna.

Elcen poate cumpara gazul necesar daca Termoenergetica isi plateste datoriile, insa aceasta nu are banii necesari, iar primarul capitalei, Nicusor Dan, a declarat ca nu are cum sa plateasca datoria companiei. Prin urmare, daca nu se gaseste o solutie, locuitorii Capitalei risca sa ramana fara curent electric.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea