Social

#unirea principatelor #emil boc #cluj-napoca

Boc: Am fost uniti intreaga noastra istorie

Prezent la Cluj-Napoca pentru a sarbatori Unirea , premierul Emil Boc a pus accentul pe dorinta romanilor de a fi uniti.

"Cred ca in istoria noastra sunt doua lucruri care ne-au animat: dorinta de unitate si cea de a fi impreuna. Practic, intreaga noastra istorie am aratat ca am stiut sa ne aparam fiinta nationala," a spus Emil Boc. Prim ministrul a dat exemplele unor figuri istorice marcante pentru idealul de unitate al tarii noastre, printre care Mihai Viteazu sau Mircea cel Batran.

Revenind la evenimentul sarbatorit astazi, prin alegerea in unanimitate a lui Alexandru Ioan Cuza , Boc a zis: "A venit 24 ianuarie, cand a trebuit sa fim intelepti, sa luam o decizie care i-a surprins pe toti si i-a pus in fata faptului implinit.

In acel context, nu era o decizie usoara." Toate aceste evenimente ar trebui sa serveasca drept exemplu pentru generatiile actuale si sa duca la o unitate in dezvoltarea continua a Romaniei, crede Boc, punand un accent pe modernizarea infrastructurii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea