Social

#moneda de argint #petre antonescu #bnr

BNR lanseaza o noua moneda de argint pentru a marca 150 de ani de la nasterea lui Petre Antonescu. Cum arata moneda si cat costa

Banca Nationala a Romaniei (BNR), lanseaza astazi, 4 septembrie 2023, o noua moneda de argint, in editie limitata. Tematica acesteia este 150 de ani de la nasterea lui Petre Antonescu. Iata cum arata noua moneda emisa de BNR si care este valoarea acesteia.

Aversul monedei prezinta Arcul de Triumf din Bucuresti, creatie a arhitectului Petre Antonescu, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, anul de emisiune „2023”, stema Romaniei si valoarea nominala „10 LEI”.

Reversul monedei prezinta portretul, numele lui Petre Antonescu si anii intre care a trait acesta „1873” si „1965”.

Monedele din argint vor fi ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de brosuri de prezentare si certificate de autenticitate, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare si certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Petre Antonescu au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea