Social

Basescu sare in apararea romilor

Romania nu va impune restrictii de circulatie cetatenilor sai, indiferent de etnie, a afirmat ieri presedintele Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri la Palatul Cotroceni, la finalul intalnirii cu omologul sau finlandez, Tarja Halonen, ca Romania nu-si poate asuma singura responsabilitatea pentru ceea ce minoritarii romi fac in strainatate.

"In opinia noastra, este excesiv mediatizata ideea ca numai romii comit infractiuni in strainatate. Nu toti cei care comit infractiuni in strainatate sunt romani romi. Suntsi romani romani, neminoritari", a spus seful statului. Basescu a subliniat ca tara noastra nu va introduce niciodata restrictii cetatenilor sai. Problemele minoritatii rome au fost discutate de ei doi sefi de stat in contextul in care Uniunea Europeana elaboreaza un document privind acest subiect cu o abordare la nivel comunitar.

Halonen a afirmat ca respecta opinia presedintelui Basescu, potrivit careia romii din Romania sunt cetateni romani, subliniid insa ca in Finlanda "cersetoria nu este o munca". Ea a atras atentia ca fenomenul cersitului a fost un "soc" pentru Finlanda, tara unde traiesc aproximativ 10.000 de romi, in conditiile in care populatia este de 5 milioane.

"Este pacat, pentru ca aveti un renume bun in atatea alte domenii. Speram sa putem colabora astfel incat sa putem pune rezolvarea acestei probleme in maini bune", a declarat Halonen. Romania si Finlanda, tara UE cu frontierele externe cele mai intinse, ar putea coopera in domeniul securitatii frontierelor, bunei guvernari, protectiei mediului.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea