Social

#cooperare #ue #rusia #romania #traian băsescu

Basescu discuta "chestiunile" ireconciliabile dintre Romania si Rusia

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si-a exprimat astazi ingrijorarea pentru "chestiunile ireconciliabile" dintre tara noastra si Rusia , in cadrul Forumului Economic UE-Rusia.

Traian Basescu crede ca Uniunea Europeana si Rusia coopereaza bine in ceea ce priveste politica mondiala , dar acesta nu e singurul subiect important. In aspecte ca procesul de pace din Orientul Mijlociu, proliferarea armelor nucleare si terorismul ambele parti sunt satisfacute, crede Basescu.

"Marile probleme ale cooperarii cu Rusia se regasesc insa in al doilea palier, care este cel al vecinatatii comune ale Europei de Este si a Marii Negre. Aici intalnim chestiunile ireconciliabile precum recunoasterea unilaterala de catre Rusia a independentei Abkhaziei si Osetiei de Sud. Tot aici avem si paralelismul proiectelor energetice, ca si reticentele Moscovei cu privire la sinergia marii negre si mai nou cu privire la parteneriatul estic", a declarat Traian Basescu, citat de Realitatea.net.

 

Citeste si

Rusia si Ucraina, speriate de Romania

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea