Social

#impozite #imprumut #traian băsescu

Basescu: Din 2011 Guvernul sa introduca impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii

Traian Basescu este de acord ca Romania sa se imprumute din nou, de la organizatiile internationale, cu conditia ca banii imprumutati sa fie investiti in dezvoltare si este de acord cu impozitarea tututor veniturilor, incepand de anul viitor, inclusiv a pensiilor.

"Eu sunt de acord sa mai luam bani in 2011 daca ii ducem numai in dezvoltare. Adica sa traim din ce producem, iar ce imprumutam sa utilizam numai pentru dezvoltare, sa facem diguri, autostrazi. Noi de 12 ani imprumutam bani si dedicam acesti bani consumului", a declarat Traian Basescu miercuri, la Radio Romania Actualitati .

Seful statului s-a declarat nemultumit de politicienii care au sustinut cresterea TVA-ului, atunci cand se discuta despre reducerea pensiilor si a salariilor, iar acum, cand taxa a crescut, vocifereaza ca nu este bine nici asa.

"Cand am obtinut de la Fond sa nu crestem TVA-ul, aceiasi demagogi tipau la televizor sa crestem TVA-ul. Trebuie sa ne obisnuim sa fim cinstiti noi intre noi", a spus Traian Basescu.

"Guvernul a gresit ca nu a operat unde este cancerul in buget"

"O spun acum public prima data dupa ce a luat Guvernul decizia, nu sunt un sustinator al cresterii TVA. In opinia mea a fost o greseala pentru ca nu a operat exact acolo unde este cancerul in buget.

Avem doua zone cancerigene: procentul extrem de ridicat cu salariile din bugetul de stat si procentul extrem de ridicat din veniturile bugetului de stat pe care le utilizam in zona sociala", a declarat seful statului, miercuri, la RRA legat de masura Guvernului de a majora TVA-ul cu 5% ca solutie pentru a aduce bani la buget dupa ce CCR a declarat neconstitutionala reducerea cu 15% a pensiilor.

Seful statului a reluat o idee mai veche de-a sa, sustinand impozitarea tuturor veniturilor. "Sper ca de la 1 ianuarie, Guvernul sa nu vina cu alta masura de genul marim TVA-ul, ci sa sa introduca impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii", a declarat presedintele, la RRA.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea