Social

#subiecte bacalaureat 2023 #subiecte limba romana #bacalaureat 2023

Bacalaureat 2023! Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba scrisa la Limba si literatura romana

Bacalaureat 2023! Peste 130.500 de absolventi de liceu s-au inscris pentru a sustine probele la examenul de Bacalaureat. Dintre acestia aproximativ 16.000 sunt din promotiile anterioare.  

Examenul a inceput la ora 9:00, iar elevii au avut la dispozitie 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.  

Pe toata durata examenelor, elevii sunt monitorizati audio-video in timpul probelor de examen si nu le este permis accesul in sala cu dictionare, manuale, caiete sau alte notite, dar nici cu telefoane mobile.

Pe 27 iunie urmeaza ca elevii sa sustina proba obigatorie a profilului, apoi, pe 28 iunie, proba la alegere a profilului si specializarii.

Bacalaureat 2023: Ce subiecte au avut de rezolvat copiii

La subiectul I, absolventii de liceu de la profilul real si tehnologic au avut un text la prima vedere de C. Calinescu, „Ion Creanga. Viata si opera”, in baza caruia au avut de rezolvat mai multe exercitii precum:

  1. „Indica sensul secventei „de buna seama”.
  2. Mentioneaza doua dintre sursele de venit ale lui Ion Creanga, utilizand informatia din textul dat.
  3. Precizeaza o posibila semnificatie a curcubeului pentru Ion Creanga, justificandu-ti raspunsul cu o secventa semnificativa din textul dat.
  4. Explica un motiv pentru care Ion Creanga calatoreste la Targu Neamt.
  5. Prezinta, in 30-50 de cuvinte, o trasatura morala a lui Ion Creanga, asa cum reiese din textul dat.”

Tot la subiectul I, candidatii au avut un exercitiu de argumentare in care li se cerea sa explice daca oamenii trebuie sau nu sa exprime recunostinta fata de scolile in care au fost formati, raportandu-se atat la informatiile din fragmentul extras din volumul „Ion Creanga. Viata si opera” de George Calinescu, cat si la experienta personala sau culturala.

La subiectul al II-lea, elevilor li s-a dat o poezie de Al. Vlahuta (Ale mele visuri...) si li se cerea sa comenteze in 50 de cuvinte textul, evidentiindrelatia dintre ideea poetica si mijloacele artistice.

La subiectul al III-a elevii au avut de redactat un eseu in care sa prezinte particularitatile unui text narativ studiat apartinand lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu.

Calendar BAC 2023, sesiunea iunie-iulie:

  • 26 iunie 2023: Limba si literatura romana – proba E.a) – proba scrisa
  • 27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisa
  • 28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E.d) – proba scrisa
  • 29 iunie 2023: Limba si literatura materna – proba E.b) – proba scrisa
  • 3 iulie 2023: Afisarea rezultatelor la probele scrise pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor in intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 4 – 6 iulie 2023: Rezolvarea contestatiilor
  • 7 iulie 2023: Afisarea rezultatelor finale

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea