Social

#avertizare de vreme rea #avertizare ANM #vijelii #grindina #anm #vreme rea #ploi

Avertizari de vreme rea! Romania, afectata in continuare de ploi torentiale si grindina

Romania este afectata in continuare de ploi torentiale si grindina, avertizeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). ANM a emis mai multe coduri galbene si portocalii de vreme rea pentru urmatoarea perioada.

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 02 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00, Capitala si alte cateva judete din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, in nordul Moldovei, jumatatea de vest a Munteniei, sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei si pe arii restranse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 25...35 l/mp.

Fenomene specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala pe alocuri si in celelalte regiuni.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 02 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00, o mare parte a tarii se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata si ploi abundente.

“In Transilvania, Maramures, Dobrogea, local in Moldova, Muntenia si in jumatatea de nord a Crisanei, vor fi averse torentiale, descarcari electrice si pe alocuri vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de 35...50 l/mp si izolat peste 60...70 l/mp.

Ploi abundente se vor semnala si in restul Munteniei si Moldovei, dar pe arii mai restranse.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 02 iulie, ora 23:00 – 03 iulie, ora 10:00, nordul tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat, in Maramures, nordul Crisanei si al Transilvaniei si local in Moldova, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Vremea se va mentine in general instabila si in urmatoarele zile.”, anunta ANM.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea