Social

#avertizare de vreme rea # alerta meteo # vremea in romania #vremea in bucuresti #polei #ninsori #romania

Avertizare de vreme rea! Ploi, ninsori si polei, in toata tara! La ce trebuie sa te astepti in urmatoarele ore

 

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare de vreme rea pentru urmatoarele doua zile. Sunt anuntate ploi, depuneri de polei si ninsori, dar si intensificari ale vantului.

In intervalul 15 ianuarie, ora 10:00 – 16 ianuarie, ora 18:00, toata tara este afectata de precipitatii moderat cantitative, depuneri de polei si intensificari ale vantului.

„In intervalul mentionat aria precipitatiilor va fi in extindere treptata incepand din vest. Va ninge si se va depune strat de zapada, pe parcursul zilei de luni in zona Muntilor Apuseni si in jumatatea de nord a Carpatilor Orientali, iar in noaptea de luni spre marti (15 /16 ianuarie) si in restul zonei montane, precum si in regiunile intracarpatice. Izolat in zona de munte se vor acumula cantitati de apa de 10...15 l/mp.

In regiunile sudice si estice, in noaptea de luni spre marti, pe arii restranse vor fi depuneri de polei.

Temporar vantul va prezenta intensificari la munte, cu precadere in zona inalta, unde vor fi rafale in general de 60...80 km/h viscolind zapada. Vantul se va intensifica si in zonele joase de relief, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de marti (16 ianuarie), cand in sudul Olteniei si al Transilvaniei si in sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45...60 km/h.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 15 ianuarie, ora 10:00 – 16 ianuarie, ora 08:00, vremea va continua sa se incalzeasca, astfel valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi posibile precipitatii slabe sub forma de ploaie cu depuneri de polei. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 7...8 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 0 grade.

In intervalul 16 ianuarie, ora 08:00 – 16 ianuarie, ora 18:00, valorile termice diurne se vor situa peste normele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei. Vantul va sufla in general moderat cu viteze de 35...45 km/h. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea