Social

#vremea in urmatoarele zile # instabilitate meteo #avertizare de vreme rea #instabilitate atmosferica # avertizari meteo

Avertizare de vreme rea pentru jumatate din tara! Vijelii, grindina si ploi torentiale!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme rea care va afecta, in special, jumatatea de est a tarii. Codul galben afecteaza 22 de judete, fiind anuntate fenomene meteo precum bijelii, descarcari electrice, grindina si caderi insemnate de ploi.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 19 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 22:00 este in vigoare o vertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata ce va afecta o mare parte din estul tarii, potrivit meteorologilor.

“In intervalul mentionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica in Carpatii Orientali, in estul Carpatilor Meridionali, precum si in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si sudul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului (rafale de 55...65 km/h) si pe arii restranse vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30...40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Bucurestiul nu va fi ocolit de vremea rea in perioada 19 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 22:00. Vremea va fi in general instabila. Mai ales dupa-amiaza si seara vor fi perioade cu innorari accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, cu viteze de 45...55 km/h. Cantitatile de apa acumulate vor fi de 10...15 l/mp. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade.

Disconfort termic accentuat si temperaturi de 33 de grade in urmatoarele zile. Ploile continua!

Ploile vor continua si in urmatoarea perioada. Cu toate acestea, temperaturile cresc considerabil ajungand si chiar depasing 33 de grade Celsius. In acest context, disconfortul termic va fi accentuat, anunta meteorologii.

"Temperaturile vor depasi 25 de grade, treptat vor creste pana la 30-31, maine, la fel si miercuri, iar de joi e posibil sa depasim si 33 de grade. Disconfortul termic va creste. Vine vara chiar daca cu un grad de instabilitate ceva mai accentuat", a declarat meteorologul ANM Meda Andrei, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea