Social

#atentionare vreme rea #vijelii #grindina #cod galben #anm #vreme rea #furtuna

Avertizare de furtuna si grindina in toata tara! Cod galben de vreme rea pentru doua zile. Ce se intampla in Capitala

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de tip cod galben de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Sunt asteptate furtuni si grindina.

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul de valabilitate: 17 mai, ora 14:00 - 18 mai, ora 06:00 este in vigoare iun cod galben de vreme rea care va afecta in special partea de vest, centru si sud a tarii. Sunt vizate fenomene precum instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Oltenia si local in Transilvania si Muntenia. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si izolat grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si izolat 30...40 l/mp.

Fenomene specifice instabilitatii atmosferice vor fi pe arii restranse si in restul teritoriului.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul de valabilitate: 18 mai, ora 06:00 – 18 mai, ora 21:00 intra in vigoare o alta atentionare de tip cod galben de vreme rea care va afecta vestul, estul si nordul tarii, dar si o parte din centrul tarii. Sunt vizate fenomene precum intensificari sustinute ale vantului.

„Pe parcursul zilei de miercuri (18 mai) vantul va avea intensificari temporare in Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, in Banat si Crisana, cu viteze de 55...70 km/h.

Local in Carpatii Meridionali si Orientali rafalele vor depasi 60...70 km/h, iar in zona inalta 90...100 km/h.

Intensificari ale vantului vor fi si in restul teritoriului in general cu viteze de 45…55 km/h. Vremea se va raci accentuat, astfel ca in noaptea de miercuri spre joi in depresiuni temperaturile minime vor fi negative si se va produce bruma.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Marti, 17 mai, vremea va fi calda, dar va deveni in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate spre seara si noaptea cand vor fi averse si posibil descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati in medie de 10...15 l/mp. Temperatura maxima va fi de 29...30 de grade, iar cea minima de 14...15 grade, anunta ANM.

Miercuri, 18 mai, vremea se va raci accentuat devenind rece pentru aceasta data. Nebulozitatea va fi persistenta in prima parte a zilei cand temporar va mai ploua, iar vantul va prezenta intensificari cu viteze de 45...50 km/h. Dupa-amiaza si seara cerul va fi temporar noros, iar vantul va slabi din intensitate. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 19 grade.

FOTO: freepik.com, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea