Social

#covid-19 #coronavirus #victime #oms #virus

Avertisment OMS: COVID-19 continua sa circule si sa faca victime, desi nu mai reprezinta o urgenta medicala

Virusul care a provocat pandemia COVID-19, continua sas circule in intreaga lume si sa sufere modificari. Desi nu mai reprezinta o urgenta medicala, virusul SARS-CoV-2, continua sa faca victime. La nivel mondial, in luna decembrie, aproape 10.000 de persoane si-au pierdut viata in urma infectiei.

 

Oficialii OMS au declarat ca s-a inregistrat o crestere a transmiterii virusului in luna decembrie 2023, alimentata si de reuniunile din timpul sarbatorilor de iarna. Varianta JN.1, este, la ora actuala, cea mai raspandita in intreaga lume.

"Desi COVID-19 nu mai reprezinta o urgenta sanitara globala, virusul continua sa circule, sa se schimbe si sa ucida", a declarat directorul agentiei de sanatate a ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus, in cadrul unei conferinte la Geneva.

"Exista cu siguranta cresteri in alte tari care nu sunt raportate. La fel cum guvernele si indivizii iau masuri de precautie impotriva altor boli, trebuie sa continuam cu totii sa luam masuri de precautie impotriva COVID-19", a mai precizat oficialul OMS.

Oficialul OMS indeamna guvernele sa mentina supravegherea infectiilor si sa continue secventierea virusului, dar sa asigure si accesul la teste, tratamente si vaccinurile accesibile si fiabile.

"De asemenea, continuam sa indemnam oamenii sa se vaccineze, sa se testeze, sa poarte masti sanitare daca este necesar si sa se asigure ca spatiile interioare aglomerate sunt bine ventilate", a spus el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea