Social

# cazuri coronavirus # coronavirus romania #stare de urgenta #avertisment #ministerul sanatatii

Avertisment de la Ministerul Sanatatii privind cresterea numarului de cazuri de coronavirus! Se poate reveni la starea de urgenta?

Masurile de relaxare au dus la o crestere alarmanta a numarului de cazuri noi de coronavirus. Urmatoarele zile sunt decisive pentru a vedea evolutia pandemiei de coronavirus, in Romania, sustine Ministerul Sanatatii.

“Toate tarile care au adoptat masuri de relaxare au inregistrat o crestere a numarului de infectari. La noi, cresterea este semnificativa, trebuie sa vedem exact cum decurg zilele urmatoare. E o crestere semnificativa.

Este un criteriu - rata de 1. Cand depasesti aceasta borna, nu mai sunt recomandate masurile de relaxare, pentru ca riscul este exponential, de multiplicare a infectiilor. Eram la 0,6... 0,7 si urmeaza sa evaluam”, a anuntat luni secretarul de stat Andrei Baciu la un post tv.

Secretarul de stat Andrei Baciu spune ca expertii din tara noastra urmaresc cu foarte mare atentie directia in care se indreapta epidemia de coronavirus. El a precizat ca daca se depaseste rata de infectare de 1, nu mai sunt recomandate masuri de relaxare.

“Este esential ca expertii sa fie cei care fundamenteaza deciziile. Analizele lor au fost precise, pe baza lor s-au luat deciziile si s-au dovedit eficiente. Ar trebui sa continuam sa pastram recomandarile expertilor”, a mai precizat Andrei Baciu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea