Social

#tigari mentolate interzise #tigari mentolate #tratamente alternative

Tigaretele mentolate, interzise in UE. Ce alternative sunt acceptate

Daca obisnuiesti sa folosesti tigarete mentolate sau care au capsula cu mentol, atunci va trebui sa te reorientezi. Aceasta, pentru ca vor fi interzise pe toate pietele Uniunii Europene, incepand cu 15 iunie 2020, chiar daca, initial, reglementarile prevedeau data de 20 mai. Nu va mai putea fi posibila comercializarea lor nici macar in punctele duty free.

 

De fapt, interdictia rezulta din prevederile Directivei UE privind produsele din tutun (Tobacco Products Directive - TPD), care se aplica inca din anul 2016. Actul normativ include interzicerea tigarilor si a tutunului pentru rulat (RYO) cu arome caracteristice, adica a produselor care au miros si gust semnificativ diferite fata de cele ale tutunului. Noutatea este ca pentru tigarile mentolate si cele care au capsula cu mentol, interdictia este valabila incepand cu 15 iunie 2020, desi, initial reglementarile prevedeau data de 20 mai.

De ce a fost nevoie de aceasta interdictie

Interzicerea tigaretelor mentolate si a celor care au capsula cu mentol nu este doar o consecinta a Directivei UE care se aplica din 2016. Reprezentantii Uniunii au considerat ca aceste produse tind sa fie atractive in special pentru tineri si minori. Astfel, scopul principal al actului normativ este sa-i descurajeze pe acestia sa adopte obiceiul fumatului si sa incurajeze, in acelasi timp, renuntarea la fumat in randul adultilor.

Ce alternative ai la dispozitie

Vestea buna pentru tine este ca vei avea unele alternative. Aceasta, pentru ca in cazul dispozitivelor care incalzesc tutunul, nu il ard, cum sunt IQOS sau GLO, folosirea mentolului va fi permisa, in continuare.

In ceea ce priveste aromele din tigarile electronice, reglementarea aromelor ramane la latitudinea fiecarui stat membru UE, unele dintre acestea restrictionand deja utilizarea.  

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea