Social

Autoritatile romane si italiene lupta impreuna impotriva infractorilor romani din Italia

Romania si Italia dau mana cu mana pentru a incerca rezolvarea problemei imigrantilor infractori de origine romana . In urma vizitei ministrului roman al Internelor, Cristian David , in Italia, omologul sau italian a promis ca cetatenii romani care locuiesc ilegal in Peninsula nu vor fi expulzati “in masa”. 

Roberto Maroni , ministrul italian al Internelor a anuntat ca cele doua tari vor infiinta o comisie care se va ocupa de problemele de imigratie si criminalitate ale romanilor care locuiesc in Italia si ca cei care duc o viata corecta nu vor avea de suferit din cauza celor care comit infractiuni.   

Asigurarile au venit insa chiar dupa ce in ultimele zile mai multe tabere de imigranti, printre care si romani, au fost atacate de catre locuitori ai oraselor italiene sau controlate de catre carabinieri . Politia municipala din Roma i-a controlat pe cei ce locuiau in cea mai mare tabara nomada din capitala si a retinut circa 50 de indivizi. Situatia autoritatilor arata ca printre persoanele retinute in ultima saptamana se afla si 32 de cetateni de origine romana. 

Concomitent, cel putin doua tabere de rromi au fost tinta unor cocteiluri Molotov care au declansat incendii, marti si miercuri, la periferia orasului Napoli dupa ce o tanara de etnie rroma a fost arestata saptamana trecuta pentru ca a incercat sa rapeasca un bebelus italian. Politia a intrat in taberele ilegale ale romilor din Napoli, evacuandu-le. 

Vizita ministrului Cristian David la Roma vine dupa ce proaspat validatul guvern al lui Silvio Berlusconi a anuntat un plan de actiuni dure impotriva imigratiei clandestine, care ii vizeaza pe romani si, mai ales, pe romi. Planul prevede obligatia unui venit minim legal si a unei locuinte decente pentru un imigrant, in caz contrar acesta fiind repatriat in tara de origine, o dispozitie care ii vizeaza in primul rand pe romi. 

In plus, ministrul italian de externe Franco Frattini a propus masura amprentarii la frontiere pentru cetatenii din afara spatiului Schengen si infiintarea unei banci de date la nivel european, pentru a preveni intrarea in Italia a unor cetateni europeni care reprezinta un risc pentru siguranta cetatenilor italieni.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea