Social

Austria-Germania 0-1: Nemtii merg in sferturi. Fara antrenor!

Germania si-a jucat cartea calificarii in seara zilei de luni, asta dupa ce Grupa B putea permite oricarei echipe sa ajunga in sferturi, alaturi de Croatia. Nemtii au avut un start nu prea convingator, dar s-au impus in cele din urma, gratie unui moment de magie din partea capitanului Ballack .

Insa victoria a venit cu un sacrificiu enorm, selectionerul Joachim Low fiind eliminat de centralul partidei, alaturi de omologul sau austriac, cu care a avut o altercatie .

Prima repriza a debutat cu o prudenta iesita din comun din partea Germaniei. Probabil pentru ca baietii lui Joachim Low se calificau in sferturile de finala ale competitiei si in cazul unui rezultat de egalitate. Insa lucrurile s-au schimbat drastic in minutul 5, atunci cand Mario Gomez a ratat o ocazie monumentala de a deschide scorul. Tanarul atacant a primit o pasa din dreapta, de la Klose, dar a inaltat balonul paralel cu poarta goala, din doi metri! Faza a fost rezolvata in cele din urma de un fundas austriac, care a scos de sub transversala cu ceafa! Actiunea le-a dat aripi nemtilor, care s-au instalat apoi la conducerea jocului. Dupa ce Ballack, Gomez si Podolski au ratat cateva ocazii de a-si trece numele pe tabela, a venit si raspunsul gazdelor. Hoffer a reusit un stop incredibil la o minge lunga, in minutul 18, Metzelder a intervenit dur, dar centralul spaniol a refuzat penalty-ul, lasand jocul sa continue.

Intreg stadionul a rabufnit la deciziile ulterioare ale arbitrului, care a facut exces de zel la fiecare ofensiva austriaca. Aufhauser si-a incercat si el norocul in fata lui Lehmann, in minutul 21, doar pentru a obtine un corner. Iar desele ratari inregistrate de ambele parti prin Podolski (’23, ‘29), Lahm (’31) si Korkmaz (’39) nu au facut decat sa agite spiritele si mai mult. Cu toate ca mai erau de jucat inca 50 de minute din partida, nervii au cedat in zona bancilor tehnice, acolo unde cei doi selectioneri au intrat intr-un conflict deschis . Altercatia a degenerat incredibil, ambii tehnicieni fiind la un pas de a se incaiera. Mejuto Gonzalez nu a tolerat absolut nimic, trimitandu-i in tribune pe cei doi antrenori, lucru ne mai intalnit in istoria fotbalului la un asemenea nivel. A fost nevoie de interventia cancelarului Germaniei, Angela Merkel, pentru ca selectionerul Low sa poata fi potolit. Moment in care jocul a trecut pe plan secund, toate privirile fiind indreptate spre tribuna oficiala

Si se pare ca acest soc le-a fost benefic nemtilor, care au dat un raspuns pe tabela de marcaj dupa iesirea de la cabine. Ivanschitz a oprit un atac printr-un fault destul de dur, in minutul 48, iar capitanul Ballack a executat absolut fantastic lovitura libera. Mingea s-a dus „ghiulea” in vinclul portii aparate de Macho , care s-a vazut neputincios in fata deschiderii scorului. Mijlocasul austriac a vrut sa isi repare greseala cinci minute mai tarziu, sutul sau fiind respins cu cotul de Mertesaker, faza la care nu se putea acorda penalty. Ostilitatile au continuat in acelasi ritm, Austria lansand atacuri neputincioase pe banda rulanta, fiind martora la replica organizata a adversarului. Macho si-a demonstrat inca o data valoarea, in minutul 79, intervenind in extremis la picioarele lui Klose. La fel s-a intamplat si in faza imediat urmatoare, de data aceasta portarul austriac fiind nevoit sa il scape pe Garics de rusinea unui autogol . Gazdele au incercat degeaba sa marcheze, caci nemtii au aratat o forma de invidiat, mai ales in aparare. Dar acest lucru nu ii va salva pe viitor, iar selectionerul Joachim Low va avea mult de lucrat daca va dori sa atinga gloria suprema. Mai ales ca in meciul urmator nemtii vor da piept cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea