Social

# legume autohtone #preturi legume #preturi mici #legume

Au aparut legumele autohtone. Preturi mici, dar nu exista vanzare. De ce nu le cumpara romanii

Au aparut legumele autohtone. Tomatele cultivate in sere s-au copt si au fost puse la vanzare. Desi preturile acestora au scazut simtitor, romanii nu se inghesuie sa le cumpere. In aceste conditii fermierii se tem ca se va ajunge din nou la supraproductie si vor fi nevoiti sa-si arunce marfa.

 

Reducerile sunt uriase si se vad si in piete. Un kilogram de rosii a ajuns sa coste 5 lei, fata de 20-25 cat costau in urma cu o luna.  Desi preturile au scazut considerabil, romanii inca ezita sa achizitioneze rosii, care inca li se par prea scumpe.

Chiar daca preturile sunt mici, cumparatorii se lasa asteptati.  Producatorii au inceput sa mearga cu legumele direct in piete sau le vand in fata serelor. Preturile sunt foarte mici, insa asteapta sa primeasca finantare prin programul “Tomata”, in aceasta toamna, program la care s0au inscris peste 15 mii de fermieri pentru a obtine ajutor de la stat de 3.000 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea