Social

#atentionare meteo de vreme rea #atentionare meteo #zone afectate #vreme rea

Atentionare meteo! Cod galben de vreme instabila! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari de tip cod galben de vreme rea pentru majoritatea teritoriului Romaniei. Potrivit ANM vremea rea va dura pana duminica seara si se va manifesta cu ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina.

 

Prima atentionare meteo este valabila in perioada 14 august, ora 18:00 – 15 august, ora 10:00 si vizeaza fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, vestul Transilvaniei, precum si in nord-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala pe arii restranse si in restul tarii.”, anunta ANM.

Cel de-al doilea cod galben de vreme rea este valabil in perioada 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00 si este valabila pentru aproape toata tara.

„In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...60 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala, sambata, pe arii restranse si in sud-estul tarii, iar duminica, din nou, in majoritatea regiunilor.”, potrivit ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea