Social

#coronavirus #beneficii #aspirina

Aspirina, benefica in cazul infectiei cu noul coronavirus?

Banala aspirina, un medicament care se regaseste in orice casa, se pare ca este eficient in cazul infectarii cu noul coronavirus.

Potrivit expertilor de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Maryland, citati de  Daily Mail, se pare ca o aspirina luata in doze mici, in fiecare zi, ar putea reduce riscurile de a ajunge la terapie intensiva ori de a fi plasat pe un ventilator mecanic cu mai mult de 40%.

Acelasi studiu a aratat, de asemenea, ca apsirina poate reduce riscul de a muri din cauza infectiei cu aproape 50%, prin comparatie cu cei care nu luau medicamentul.

De asemenea, oamenii de stiinta sustin ca rezultate obtinute de acest studiu ofera un ”optimism precaut” in ceea ce priveste folosirea aspirinei pentru a ajuta la prevenirea complicatiilor severe cauzate de noul coronavirus.

Cu toate acestea, aspirina este clasificata ca un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) - un grup de medicamente care au fost in lumina reflectoarelor in timpul pandemiei ca avand potential agravant al simptomelor COVID-19.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea