Social

#twitch #alexandra botez #andrea botez #youtube

Andrea si Alexandra Botez - cine sunt frumoasele sahiste cu peste 1 milion de urmaritori pe Twitch si YouTube

Doua tinere cu origini romanesti ii impresioneaza pe pasionatii de sah. Andrea si Alexandra Botez sunt stabilite in SUA, dar s-au nascut din parinti romani. Ele si-au creat o comunitate de peste 1 milion de urmaritori pe Twitch si YouTube, atrase de modul interactiv in care prezinta sahul si, de ceva timp, si pokerul.

 

Andrea Botez a descoperit sahul inca de la o varsta frageda. In 2010 ea a castigat un turneu national din Canada destinat jucatoarelor sub 8 ani. In 2015, cand avea 13 ani, s-a impus la Women British Columbia si Susan Polgar National Open.

Alaturi de sora sa, Alexandra, este activa in mediul online. Cele doua au canalele de Twitch si YouTube "BotezLive". Pe Twitch, unde sunt urmarite de peste 1.3 milioane de oameni, fac adesea live-uri in timp ce joaca sah. Pe YouTube, numarul abonatilor se apropie de 1.4 milioane.

Alexandra Botez, comparata cu protagonista serialului The Queen's Gambit

Alexandra Botez a devenit activa in mediul online din 2016, dar ascensiunea sa a inceput cinci ani mai tarziu, dupa ce a invins un sahist cunoscut in Union Square Park din Manhattan in mai putin de 10 minute. Rezultatul obtinut de ea a fost mediatizat intens de presa internationala, iar ea a profitat din plin de faima obtinuta pentru a aduna noi urmaritori pe Twitch si YouTube.

In palmaresul Alexandrei se afla sase titluri de campioana nationala in SUA, iar ea este si Maestru FIDE feminin al Federatiei Internationale de Sah.

Potrivit presei nationale, conceptul celor doua de streaming este unul inedit, ceea ce a contribuit din plin la succes. Doua tinere frumoase care joaca sah este ceva ce multi urmaritori isi doresc sa vada. Iar Alexandra a afirmat ca relatia cu sora ei a devenit si mai buna dupa parteneriatul creat.

„Cand am inceput sa fac streaming, am adus-o si pe Andreea pentru ca ne place sa jucam sah impreuna. Mi-era putin teama ca vom ajunge sa ne certam daca vom petrece chiar atat de mult timp impreuna, dar cred ca ne completam si ne merge foarte bine acum. Daca esti un streamer profesionist, cand semnezi cu o organizatie e un pas imens inainte. Parteneriatul acesta va face o mare diferenta, pentru ca suntem primele femei creatoare de continut cu care ei au semnat. Ne vor ajuta foarte mult sa crestem”, a mai spus Alexandra Botez pentru Antena Sport.

Alexandra Botez joaca si poker

Cei care o urmaresc pe Alexandra Botez stiu deja ca este si o jucatoare foarte buna de poker. Ea obisnuieste sa publice continut constant si in timp ce joaca poker atat in mediul online, dar si live alaturi de celebritati. Fiind un nume cunoscut si in aceasta industrie, Alexandra a semnat recent un contract cu operatorul de poker online 888, intregind echipa ambasadorilor de brand.

Recent, Alexandra Botez a luat parte si la Main Event-ul de la World Series of Poker, unde a reusit o performanta admirabila si a terminat in bani. Ea a plecat acasa dupa 4 zile de concurs cu un cec in valoare de 17.500 de dolari.

Intr-un interviu acordat recent, ea a facut o comparatie intre poker si sah. Jucatoarea cu origini romanesti a afirmat ca pokerul est un joc mai accesibil si mai distractiv decat sahul, mai ales ca mizele sunt potrivite oricarui buzunar. Alexandra considera ca pokerul reprezinta o buna modalitate de a te relaxa, fiind un hobby potrivit pentru multi oameni.

"Pokerul este mai accesibil decat sahul, dar si mai imprevizibil. La sah este intotdeauna vina ta cand pierzi. In schimb, pokerul este o activitate recreativa, creata pentru oameni pentru a se destinde, sa rada si sa invete. Cred ca este important ca oamenii care abia descopera pokerul sa il gandeasca intr-un mod diferit. Sa se gandeasca la faptul ca vor sa cheltuie 100 de dolari pentru a juca poker, in loc sa se gandeasca la faptul ca vor cheltui 100 de dolari pentru a incerca sa castige la poker. Totul trebuie sa fie doar despre experienta. Am jucat la turnee de $2/$3 in cazino deoarece m-am bucurat si chiar a fost terapeutic pentru mine. Am stat 5-6 ore si a fost o experienta incredibila. M-am gandit ca nu trebuie sa castig, ci ca platesc pentru experienta", a explicat Alexandra Botez.

FOTO: 888poker.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea