Social

#amenajare teren sport #teren de sport

Amenajarea unui teren de sport - ce trebuie sa iei in considerare

Daca vrei sa amenajezi un teren de sport, ai nevoie de un proiect adecvat, de materiale si echipamente de calitate si, nu in ultimul rand, de un loc potrivit pentru desfasurarea activitatilor sportive. Iti prezentam in continuare ce etape cuprinde amenajarea unui teren de sport si ce trebuie sa iei in considerare ca sa reutesti in acest demers.

 

Identificarea necesitatilor: de la sportul practicat la numarul de utilizatori

Identificarea necesitatilor pentru amenajarea unui teren de sport este o etapa esentiala in procesul de planificare si constructie. Aceasta etapa implica evaluarea tipului de sport pentru care se doreste amenajarea terenului, determinarea numarului de utilizatori, analiza nevoilor specifice ale utilizatorilor si a programului de utilizare. Este important sa tii cont de cerintele specifice ale fiecarui sport. De exemplu, un teren de fotbal necesita un gazon bine intretinut, porti si linii de demarcatie, plasa teren fotbal,  in timp ce un teren de tenis necesita o suprafata plana, neteda si o plasa rezistenta. Include in lista de achizitii si montaj gazon sintetic sau natural, cauciuc tartan dale sau cauciuc tartan turnat. Daca terenul va fi utilizat si pe timp de seara sau in nocturna, este necesar un sistem de iluminat corespunzator.

Determinarea numarului de utilizatori este un alt aspect important de luat in considerare. Dimensiunea terenului si necesitatea anumitor facilitati, cum ar fi vestiare, toalete sau locuri de parcare, vor depinde de numarul de utilizatori. Daca terenul este destinat competitiilor, trebuie si un spatiu pentru spectatori. In functie de varsta, nivelul de abilitati si alte caracteristici ale utilizatorilor, pot fi necesare anumite facilitati suplimentare. De exemplu, pentru copii sau pentru persoanele cu dizabilitati trebuie echipamente de joc adaptate si rampe de acces. 

Amenajarea terenului de sport conform cerintelor din proiect

La finalizarea proiectului de amenajare teren sport, asigura-te ca ai implementat masuri de siguranta atat pentru sportivi, cat si pentru spectatori (garduri, marcaje, balustrade s.a.). Contracteaza furnizori autorizati de echipamente sportive si plasa protectie teren sport, ca sa realizezi amenajari conforme cu standardele de siguranta si cu reglementarile stabilite de federatiile sportive. Planifica o rutina de intretinere regulata, ca sa pastrezi terenul in stare buna de functionare pentru mai mult timp. 

Alege tipurile de plase pentru terenul de sport in functie de disciplinele sportive mentionate in proiect si in conformitate cu spatiul disponibil. Alege dintre plasa teren de fotbal si handbal, plase pentru teren fotbal - cupole, plase protectie teren tenis-laterale, plase profesionale porti handbal, plase porti minifotbal, plase profesionale porti fotbal, stalpi si fileu tenis de camp,stalpi si filei volei, panou baschet, inel si plasa inel baschet, plase protectie pentru locuri de joaca, plase protectie pentru parcuri de aventura s.a. 

Completeaza cererea pentru echipamente sportive cu solicitarea de proiectare si constructie terenuri sportive. Astfel vei beneficia de servicii integrate, de la consultanta tehnica si proiectare terenuri sportive, sali de sport, baze de sport, pana la amenajarea efectiva, construirea si intretinerea pe termen lung a facilitatilor sportive.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea