Social

# onsum alimente #alimente toxice #alimente

Alimentele pe care ar trebui sa le mananci daca ai peste 30 de ani

Atingerea varstei de 30 de ani implica un numar infinit de lucruri, iar aspectul cel mai important este faptul ca organismul tau se poate schimba foarte mult dupa aceasta varsta, iar metabolismul nu mai este acelasi.

 

In cadrul acestei schimbari, este necesara si o modificare a obiceiurilor noastre, pentru ca acum ar putea fi mult mai complicat sa slabim sau am putea fi mult mai predispusi la diverse probleme de sanatate, cum ar fi colesterolul si trigliceridele ridicate, hipertensiunea, pietrele la rinichi. Din acest motiv, este important sa fim atenti la ceea ce mancam, iar aceasta este o lista cu alimentele pe care ar trebui sa le adaugi in dieta ta dupa varsta de 30 de ani:

Consumul de legume

De la o varsta foarte frageda am fost incurajati sa mancam diferite legume pentru a fi mult mai sanatosi. Unele dintre cele mai importante optiuni, care ar putea fi probabil preferatele tuturor, sunt: morcovi, castraveti, rosii, spanac si multe altele. Multi specialisti in nutritie recomanda sa adaugam si o portie buna de salata, de exemplu, impreuna cu proteinele, pentru a avea o masa completa si sanatoasa.

Salate

Asa cum am mai spus, tema salatei in alimentatia zilnica, in principal frunzele verzi, poate fi o alegere excelenta pentru sanatatea ta dupa 30 de ani. Asta pentru ca au un continut ridicat de clorofila, care poate favoriza foarte mult detoxifierea organismului tau, adica te ajuta sa elimini mult mai repede acele elemente de care corpul tau nu are nevoie. In plus, este, de asemenea, o sursa excelenta de acid folic.

Fructe

Ca si in cazul legumelor, este important sa consumati cel putin cinci portii de fructe pe zi. Asta pentru ca fructele sunt o sursa excelenta de vitamine, minerale si antioxidanti, elemente care vor fi necesare pentru a mentine o stare buna de sanatate. Unele dintre cele mai recomandate fructe sunt portocala, grapefruit, capsunile, marul si pepenele.

Ceapa

Desi acest aliment poate fi ideal, probabil, dintre cele mai folosite in cadrul bucatariei, nu doar ca da o aroma perfecta retetelor tale, ci ar putea fi o optiune excelenta pentru a preveni riscul de a suferi de boli de inima sau pentru a preveni semnele imbatranirii dupa 30 de ani. Mult se remarca si pentru femei, combinand-o cu salata si spanac, pentru a preveni simptomele premature ale menopauzei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea