Social

#declaratii Alexandru Rafila # alexandru rafila #paste

Alexandru Rafila, despre importanta de a sta acasa de Paste: “numarul de cazuri se tripleaza”

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a explicat de ce este important ca oamenii sa stea acasa de Paste, asa cum a cerut presedintele Klaus Iohannis.

Acesta a precizat ca reuniunile de familie vor duce la triplarea numarului de cazuri de pacienti infectati cu noul coronavirus. Cu atat mai mult, este important sa protejam familiile in care exista persoane in varsta sau care sufera de boli ce le poate agrava starea.

„O a ajungem la un varf de imbolnaviri care poate sa fie undeva foarte sus si sa existe probleme foarte serioase in ce priveste capacitatea de a acorda asistenta medicala unui numar foarte mare de pacienti intr-un timp foarte scurt. In medie, o persoana infectata poate transmite infectia la alte trei persoane. Ganditi-va ca numarul de cazuri de tripleaza in cateva zile si lucrul acesta pune o presiune incredibila pe sistemul de sanatate, mai ales daca vorbim de persoane varstnice, pentru ca reunirea familiilor, de Paste, poate sa afecteze in primul rand persoanele varstnice

Si atunci situatia asta oarecum privilegiata pe care o are acum Romania, cu un numar relativ mic de decese si de persoane cu varsta de peste 70 de ani care sunt afectate se poate schimba brusc si sa ne aduca intr-o zona de pericol maxim, cum a fost de exemplu in Lombardia”, a explicat Rafila pentru Digi24. a vorbit si despre posibilitatea inoarcerii in tara a unui nou val de romani din diaspora.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea