Social

#controale granite Schengen #alerta securitate europa #schengen #intrare in spatiul Schengen #imigranti spatiul Schengen

Alerta terorista in Europa! Se reintorduc controalele la frontierele din spatiul Schengen

Este alerta terorista in Europa, in contextul crizei din Orientul Mijlociu. Mai multe state din Europa Centrala, membre ale Spatiului Schengen, suspenda acordul de libera trece si reintroduc controalele la fontiere.

 

Italia a anuntat deja controale la granita cu Slovenia, chiar daca ambele se afla in spatiul Schengen. Italia justifica aceasta masura prin faptul ca, prin Slovenia, au intrat nu mai putin de 16.000 de migranti ilegali doar in 2023.

Astfel, se suspenda acordul Schengen in baza Art. 28 al regulamentului, ”in conditii extreme de amenintare grava pentru ordinea publica sau siguranta interna, care cere o actiune imediata”.

Italia nu este singura tara care a reintrodus controalele la granita. Mai multe state Europene au procedat similar. Inclusiv Austria a introduc controale la granita cu Cehia.

Masura de reintorducere a controalelor la granite intra in vigoare pe21 octombrie, timp de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire pana la sase luni, daca situatia actuala o impune.

Lista statelor din spatiul Schengen care reintroduc controale la frontiere:

  • Italia -  la frontiera cu Slovenia
  • Austria  - la granita cu Italia, la punctul de frontiera Brenner, din 22 septembrie.
  • Polonia si Cehia - la frontiera cu Slovacia in 3 octombrie.
  • Germania pregateste controale la frontiera cu Polonia si Cehia.
  • Austria - la frontiera cu Cehia si Slovacia in 18 octombrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea