Social

# alerta meteo #instabilitate atmosferica #cod portocaliu de ploi #cod galben #cod portocaliu #ploi

ALERTA METEO! Cod portocaliu de ploi si instabilitate atmosferica

Numeroase judete din Romania se afla sub atentionare de tip cod portocaliu si cod galben de vreme rea. In intervalul mentionata se vor semnala ploi torentiale insotite de furtuni. Iata care sunt zonele afectate.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 20 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 21:00, mai multe judete din Romania se afla sub atentionareare de tip cod portocaliu de vreme rea. In perioada mentionata sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica accentuata si ploi torentiale.

„In vestul si sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul si nord-estul Munteniei, precum si in estul si sud-estul Transilvaniei instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Aversele vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 30...40 l/mp si pe arii restranse 50...60 l/mp.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul   20 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 21:00, mai multe judete din Romania se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme rea. In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se vor semnala ploi si, izolat, grindina.

„In intervalul mentionat, in Maramures si local in Transilvania, Muntenia, Dobrogea si Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie si, izolat, grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de peste 20...25 l/mp si izolat 30...40 l/mp.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea