Social

#alerta de vreme rea #viscol #ninsori #vreme rea #ploi

Alerta de vreme rea! Cod portocaliu de viscol! Ploi si ninsori in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Este cod galben si portocaliu de vant puternic, ninsori si viscol. Aproape toata tara, inclusiv Capitala este sub atentionre de vreme rea.

COD GALBEN de vant, ninsori si viscol

In intervalul 17 noiembrie, ora 20:00 – 18 noiembrie, ora 08:00, intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de breme rea ce vizeaza fenomene precum: intensificari ale vantului, ninsori insemnate cantitativ si viscol la munte.

“In zona Muntilor Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali va ninge local insemnat cantitativ (15...20 l/mp) si se va depune strat de zapada, iar mai ales in zona inalta vor fi viteze de peste 60...70 km/h si vor fi perioade cu viscol si vizibilitate scazuta.

In judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, vantul va avea intensificari cu viteze de 55...60 km/h.

Nota: Vor fi ninsori si in restul zonei montane, iar in dimineata zilei de sambata (18 noiembrie) in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei vor fi predominant ninsori.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de ploi, ninsori si vant puternic

In intervalul 18 noiembrie, ora 08:00 – 19 noiembrie, ora 10:00 va fi in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea, fiind vizate fenomene precum: cantitati insemnate de precipitatii, ninsori si intensificari ale vantului.

“In jumatatea estica a teritoriului si la munte vor fi precipitatii insemnate cantitativ, local de 25...35 l/mp si izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub forma de ninsoare la munte si predominant ninsori in cea mai mare parte a Moldovei si in sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zapada, local consistent. In Dobrogea si in Muntenia vor fi ploi si trecator, in noaptea de sambata spre duminica (18/19 noiembrie), pe arii restranse lapovita si ninsoare.

Vantul va prezenta intensificari in sud-vestul, estul si sud-estul teritoriului cu viteze de 55...65 km/h. In Subcarpatii Moldovei si de Curbura, precum si la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depasi 60...80 km/h.

Nota: Pe parcursul zilei de duminica vantul va continua sa aiba intensificari in sud-estul tarii si la munte.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 18 noiembrie, ora 14– 19 noiembrie, ora 10:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de intensificari sustinute ale vantului, viscol, vizibilitate redusa sub 50 m, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura.

„In intervalul mentionat local in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura vor fi intensificari sustinute ale vantului cu rafale de 80...110 km/h, va ninge si va fi viscol iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 18 noiembrie, ora 18:00 – 19 noiembrie, ora 10:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu intensificari sustinute ale vantului, in sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea si bazinul vestic al Marii Negre

“In sudul Moldovei, estul Munteniei si in Dobrogea vor fi intensificari sustinute ale vantului cu rafale in general de 85...90 km/h, iar in bazinul vestic al Marii Negre, de peste 100 km/h.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In Bucuresti, pe parcursul zilei de vineri, cerul va avea innorari si temporar va ploua, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 6...7 grade.

Sambata, cerul va fi noros si va ploua (cantitati de apa de 15...20 l/mp), iar in a doua parte a noptii, trecator vor fi precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari mai ales seara si noaptea cu rafale de 50...55 km/h. Temperatura maxima, mai coborata decat in ziua anterioara, se va situa in jurul valorii de 9 grade, iar cea minima va fi de 2...3 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea