Social

#produse biodegradabile #produse cattering

Alege produsele biodegradabile pentru catering, pentru un mediu sanatos!

 

Grija pentru mediul inconjurator ar trebui sa fie o prioritate pentru oricine, iar modalitatile prin care putem demonstra aceasta grija sunt variate. Alegerile pe care le facem ne pot aduce mai aproape de o abordare prietenoasa si mai sanatoasa pentru mediul in care traim, iar aceste alegeri se pot referi inclusiv la produsele pe care le folosim pentru catering. Da, pot fi alese produsele biodegradabile pentru catering, iar despre ce alegeri poti face si de ce este important sa faci astfel de alegeri vei afla mai multe din acest articol. Ce produse biodegradabile poti alege pentru catering 

Vase si tacamuri, pahare si cani, farfurii si boluri, ambalaje alimentare sau paie, toate acestea pot fi gasite si in varianta biodegradabila, iar aceste produse pot fi folosite cu succes in diverse situatii. Mai ales in contextul verii, pentru servirea pe plaja sau la diverse festivaluri sau concerte poti folosi astfel de produse pentru a face servirea, iar efectele benefice asupra mediului vor fi considerabile.

Poti inlocui vasele si tacamurile din plastic cu optiuni biodegradabile, cum ar fi cele fabricate din fibre vegetale sau carton tratat ecologic. Acestea se vor descompune in mod natural si sunt, in acest fel, o alternativa mai prietenoasa cu mediul. 

Opteaza pentru cani si pahare biodegradabile din carton sau PLA (acid polilactic), inlocuieste farfuriile si bolurile din plastic cu cele realizate din fibre vegetale sau palmier, acestea fiind perfect compostabile. 

Totodata, foloseste ambalaje alimentare biodegradabile, cum ar fi caserole din materiale biodegradabile sau pungi din hartie cerata si paie din carton sau PLA si vei avea si tu un impact negativ mai scazut asupra mediului. 

Poti servi bauturile pe plaja sau la petrecerile private si din pahare carton, experienta de folosire fiind la fel de placuta. Te vei putea bucura, in plus, la gandul ca faci si tu ceva pentru ca mediului care iti ofera atatea sa ii fie mai bine. 

De ce sa folosesti produsele biodegradabile pentru catering 

Exista numeroase motive pentru care folosirea produselor biodegradabile pentru catering este recomandata, iar grija fata de mediu este principalul si cel mai recunoscut motiv. 

In acelasi timp, tine cont de faptul ca produsele biodegradabile se descompun natural in mediul inconjurator, ceea ce duce la o reducere semnificativa a deseurilor. In loc sa favorizezi acumularea de plastic sau alte materiale neprietenoase cu mediul, alege produsele biodegradabile care se descompun in substante mai putin daunatoare sau chiar se transforma in compost, contribuind astfel la reducerea impactului asupra gropilor de gunoi si a depozitelor de deseuri.

De asemenea, ai sansa de a ajuta la economisirea resurselor, pentru ca materiile prime folosite pentru fabricarea produselor biodegradabile sunt, in multe cazuri, din surse regenerabile, cum ar fi amidonul de porumb sau fibrele vegetale. Utilizand aceste materiale, ajutam la conservarea resurselor naturale si la reducerea dependentei de resurse finite, cum ar fi petrolul utilizat in productia de plastic.

Reducerea utilizarii produselor de unica folosinta din plastic si a altor materiale poluante ajuta la combaterea poluarii mediului si la prevenirea poluarii aerului si a apelor cu deseuri plastice, iar reducerea deseurilor va ajuta in mod eficient in lupta impotriva schimbarilor climatice, dat fiind ca reduc emisiile de gaze cu efect de sera care sunt asociate productiei si eliminarii deseurilor. 

Asadar, utilizarea produselor biodegradabile pentru catering reprezinta una dintre alegerile responsabile si benefice mediului si sanatatii acestuia. Impactul pe care il poate avea un astfel de gest asupra mediului si viitorului nu poate fi decat unul benefic. 

FOTO: freepik.com

Advertorial
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea