Social

#datorie #banca.

Afla in ce conditii iti sterge banca datoriile

Bancile pot sterge datoriile persoanelor fizice sau juridice doar atunci cand au epuizat toate procedurile legale de recuperare a creantei.

Datoriile in urma creditelor contractate de la banci pot fi sterse de institutiile financiare cand costul recuperarii depaseste pagubele.

"Bancile private nu fac filantropie. Asemenea cazuri vor aparea doar izolat, iar institutiile de credit se vor asigura ca au epuizat toate metodele de recuperare a creantelor. Vor executa garantiile si vor urmari restul patrimoniului.

Doar daca vor considera ca aloca mai multe resurse in acest proces decat suma de recuperat, vor lua in calcul o posibila stergere a datoriilor. Nimeni nu trage de o mata moarta", a declarat pentru Gandul consultantul financiar Bogdan Baltazar .

In Romania, numarul restantierilor a crescut vertiginos in ultimii doi ani. 25% dintre persoanele fizice si juridice care au contractat credite de peste 20.000 de lei aveau in luna septembrie restante, in valoare de 14,67 miliarde de lei, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Bancile si clientii care nu-si mai pot plati ratele apeleaza insa din ce in ce mai des la restructurarea datoriei in afara instantei.

"Decat sa executam silit pe nimic, mai bine sa stergem o parte din datorie", a explicat Arin Octav Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor de Insolventa din Romania, citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea