Social

Adrian Nastase a primit mita buncare la subsolul locuintelor sale

Facilitatile pe care Adrian Nastase le-ar fi primit drept mita in perioada in care era premier sunt scoase la lumina in referatului trimis Parlamentului de catre DNA. Toate probele stranse timp de trei ani de DNA in dosarele lui Nastase ar putea fi declarate nule, dupa ce Camera Deputatilor le-a publicat pe pagina de internet a institutiei.

Toate probele din dosarul penal al lui Adrian Nastase ar putea fi declarate nule. Dintr-o eroare sau nu, Camera Deputatilor a publicat pe pagina de internet a institutiei toate probele stranse de Directia Nationala Anticoruptie impotriva fostului premier si a sotiei acestuia in cazul Zambaccian.

Odata ajunse publice aceste date, DNA se afla in imposibilitatea de a mai pastra confidentialitatea informatiilor din dosarul in care Adrian Nastase este cercetat pentru luare de mita, trafic de influenta si fals in inscrisuri.

Vezi raportul trimis de procurorul-sef al DNA Daniel Morar, document inregistrat la Secretariatul General al Camerei Deputatilor pe 19 iunie 2008

La sectiunea "Caseta deputatului", sectiune unde se pot accesa documente in varianta electronica pe pagina de internet a Camerei Deputatilor, orice persoana poate vedea toate probele stanse in ultimii trei ani de procurorii Anticoruptie in Dosarul Zambaccian.

Pe site-ul institutiei mentionate apare atat referatul trimis de procurorul-sef al DNA Camerei Deputatilor, prin care cere avizul de incepere a urmaririi penale impotriva fostului premier, dar si probele cu care acesta isi motiveaza cererea.

Desi toate informatiile ar fi trebuit sa fie secrete, iar parlamentarii sa aiba acces limitat la aceste date, dintr-o eroare intregul dosar zambaccian este acum... public.

In aceste conditii, aflam in premiera, direct din actele oficiale ale DNA, ca pe numele lui Adrian Nastase exista 10 dosare penale in care se fac verificari si ca fostul premier si-a dotat toate imobilele proprietate personala cu buncare.

"La subsolul imobilului, la cererea expresa a lui Adrian Nastase, a fost construit un buncar dotat cu doua incaperi. Ambele au peretii, inclusiv tavanul si pardoseala, acoperite integral cu folie de cupru, peste care au fost aplicate placaje din rigips, respectiv parchet (pe pardoseala).

Buncarul este asigurat cu o usa masiva de otel si racordat la sistemul electric, de climatizare si securitate al imobilului", se arata in una dintre probele existente in dosarul DNA.

In referatul DNA mai apar si numele fostului primar al Sectorului 1 al Capitalei, Vasile Gherasim, dar si cel al grupului de firme UTI.

DNA sustine ca Adrian Nastase ar fi pretins si primit de la fostul director general al UTI o parte din contravaloarea unor lucrari executate la trei imobile: in str. Zambaccian, la Cornu si pe str. Christian Tell.

In schimbul acestor dotari, Nastase i-ar fi promis directorul UTI contracte cu Ministerul Apararii, Guvernul Romaniei, Presedintie, Parlamentul Romaniei”, se mai arata in referatul DNA.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea