Social

# microbi toaleta # microbi lift #microbi

Acesta este cel mai murdar obiect pe care il atingi. Are mai multi microbi decat vasul de toaleta!

Te vei gandi de doua ori inainte sa apesi butonul liftului dupa ce vei afla ce au descoperit cercetatorii. Butoanele acestuia sunt mai murdare chiar si decat vasul de toaleta, potrivit unui studiu realizat de revista "Open Medicine". 

Rezultatele cercetarii au aratat ca butoanele lifturilor sun au de 100 de ori mai multe bacterii decat vasul de toaleta, potrivit profesorului de Microbiologie si StiinTele mediului de la Arizona's College of Public Health, Chuck Gerba.

Cercetatorii au luat probe de pe 120 de butoane din lifturi diferite si de pe 96 de suprafete din bai diferite. Rezultatele sunt incredibile: 61 % dintre butoanele lifturilor erau colonizate de bacterii, comparativ cu 43% dintre suprafetele băilor.

Chuck Gerba, profesorul de Microbiologie si Stiintele mediului de la Arizona's College of Public Health, afirma ca vasul de toaleta din baile publice este chiar curat spre deosebire de alte lucruri. Profesorul isi argumenteaza afirmatia printr-un procentaj: 48 % dintre femeile care folosesc o baie publica curata vasul toaletei inainte sa se aseze sau pun hartie inainte de jur-imprejurul vasului.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea