Social

#zi #depresie #19 ianuarie 2009

A trecut cea mai deprimanta zi din istorie

Experti din Marea Britanie au declarat ziua de 19 ianuarie 2009 ca cea mai deprimanta zi din istorie. Cauzele se pare ca tin atat de vreme si de terminarea sarbatorilor de iarna, dar anul acesta a fost accentuata puternic de criza economica.

"Lunea albastra" este pentru britanici ziua cea mai deprimanta din an. In a doua jumatate a lunii ianuarie, stresul intoarcerii la munca si datoriile acumulate la sfarsitul anului precedent afecteaza foarte puternic psihicul si provoaca depresie.

Anul acesta, ziua de 19 ianuarie a fost identificata de catre psihologul Cliff Arnall printr-o formula matematica ca "cea mai deprimanta zi din istorie" pentru ca pe langa factorii obisnuiti s-au adaugat frica pentru locul de munca si scaderea preturilor imbobiliare.

In aceasta zi, un numar foarte mare de oameni a ales sa nu mearga la munca din motive medicale. Pe fondul stresului noului an, in luna ianuarie, numarul de imbolnaviri de raceala si gripa creste si starea psihica a oamenilor este afectata negativ.

"Asocierea unei zile cu ganduri negative sau suicidale este un lucru foarte periculos. Asemenea zile ar trebui interzise", avertiza anul trecut Mike Finnigan, specialist in comportamentul uman. In 2008, in "lunea albastra" a fost inregistrat un numar mare de sinucideri .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea