Social

# alexandru rafila #vaccinare romania #rata vaccinare

A scazut dramatic rata vaccinarii, in Romania, in ultimii ani. Anuntul facut de Alexandru Rafila

 

Rata vaccinarii a scazut dramatic in ultimii 12 ani, anunta ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. Potrivit acestuia, rata vaccinarii a scazut, in Romania, de la peste 90%, cat era in 2010, la aproximativ 80%.

Ministul a declarat ca fara vaccinare, rata de infectare cu rujeola sau pojar ar face, in fiecare an, 1,5 milioane de victime la nivel global.

Rafila, a subliniat, de asemenea, faptul ca Strategia nationala de vaccinare nu are nimic de-a face cu obligativitatea vaccinarii.

”Strategia nationala de vaccinare aprobata prin hotararea guvernului Romaniei este o parte a strategiei nationale de sanatate. Principiul care a stat la baza realizarii acestei strategii, este vorba despre faptul ca vaccinarea reprezinta un drept si nu reprezinta o obligatie. Tot ceea ce este continut in aceasta strategie se refera la dreptul oamenilor din Romania de a fi informati corect, de a se vaccina, iar autoritatile, institutiile specializate medicale sunt responsabile pentru asigurarea acestor lucruri.

Continutul acestei strategii nu are nimic de-a face cu obligativitatea vaccinarii si dimpotriva, dreptul cetateanului in ceea ce priveste optiunea sa este respectat. Optiunea sigur ca este a cetateanului si cred ca toti avem o responsabilitate ca sa ne protejam copiii impotriva principalelor boli transmisibile care fac ravagii”, a spus ministrul Sanatatii in plenul Senatului, la Ora Guvernului, potrivit News.ro.

Ministrul a subliniat ca este foarte important ca oamenii sa se informeze corect si a vorbit despre cele sase principii de baza ale  strategiei nationale de vaccinare: asigurarea drepturilor tuturor cetatenilor, indiferent de varsta, de a opta pentru utilizarea vaccinurilor in vederea mentinerii sanatatii, cresterea gradului de constientizare a utilizarii vaccinurilor prin informare corecta, asigurarea accesului la vaccinare pentru grupurile de populatie cu risc mai mare de imbolnavire, respectiv pacientii cu boli cronice, sustenabilitatea aprovizionarii cu vaccinuri, adaptarea masurilor de protejare a populatiei fie ca este vaccinata fie ca este nevaccinata si consolidarea sistemului de supraveghere a bolilor infectioase prevenibile prin vaccinare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea