Social

#greva generala invatamant #greva profesori #greva generala #greva

A inceput greva generala a profesorilor! Este haos in scoli, iar parintii si elevii sunt bulversati. Sindicalistii au refuzat oferta de 1.000 de lei

A inceput greva generala a profesorilor. Peste 150.000 de profesori participa la greva, alaturi de 70 de mii de angajati din randurile personalului auxiliar participa la protest. Restul profesorilor merg la scoala in mod normal si tin orele cu elevii.

Profesorii vor majorari salariale de 60%

Sindicalistii din Educatie i-au avertizat pe parinti si pe elevi sa nu se astepte la o incetare subita a protestului inceput astazi.

Pentru a preveni greva, guvernul le-a oferit profesorilor bonusuri de cate o mie de lei, de doua ori pe an, pentru debutanti. Liderii de sindicat au respins insa oferta.

Pana acum, procentajul angajatilor din Educatie care au aderat la greva este peste 90 la suta din cadrele didactice. Acestia revendica majorarea salariilor din invatamant cu 60%.

In aceste conditii, un profesor debutant, cu studii superioare, ar trebui sa primeasca 4.000 de lei, in loc de 2.500 cat primeste acum.

In plus, pe langa majorarea salariilor, profesorii cer decontarea navetei, plata orelor suplimentare, acordarea de sporuri pentru conditiile de munca si, de asemenea, investitii in infrastructura scolara.

In aceste conditii este de asteptat ca greva sa continue si in urmatoarele zile.

Este haos in invatamant. Parintii si elevii sunt bulversati

Dupa esecul negocierilor, conducerile celor mai multe scoli din tara au transmis deja elevilor sa stea acasa. Urmeaza ca elevii sa afle ulterior daca vor mai merge la cursuri in urmatoarele zile.

Este haos in invatamantul din Romania. Acolo unde nu va fi greva, profesori vor merge la clase, vor tine cursurile, iar absentele elevilor vor fi notate in catalog.

Avand in vedere ca nu toti profesorii si invatatorii sunt in greva, multi dintre parinti nu au stiut ce sa faca. Unii parinti si-au trimis copiii la scoala, in timp ce altii i-au tinut acasa.

Pentru parintii care nu pot sta cu cei mici acasa sau nu au cu cine sa ii lase, greva profesorilor este o adevarata problema. Unii parinti si-au luat copiii cu ei la serviciu, in timp ce altii si-au luat liber pentru a sta cu cei mici. Cei mai multi sustin insa ca nu pot face acest lucru pentru o perioada mai lunga de doua-trei zile.

FOTO: glsa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea