Social

#cartarescu #evaziune fiscala #paine #vanzare paine #productie paine #vanzare la negru

60% din painea produsa in 2012 s-a vandut la negru

Evaziunea fiscala in sectorul painii a fost, anul trecut, de 1,5 miliarde de lei (aproximativ 337 milioane de euro), a anuntat azi Ministerul Agriculturii. Practic, din cele 3,44 milioane de tone de faina produse in tara noastra, doar 1,47 milioane de tone au fost inregistrate in casele de marcat.

Datele prezentate de ministerul de resort arata ca aproape 60% din totalul productiei nu a fost inregistrat la stat. Cea mai linistita perioada din punctul de vedere al evaziunii fiscale a fost cea dintre anii 2004-2010, cand nu s-a inregistrat nici o majorare a TVA-ului.

Ministerul Agriculturii estimeaza ca reducerea TVA care se va aplica de la 1 septembrie, de la 24% la 9%, va creste productia de faina si paine fiscalizata cu circa 1,4 milioane de tone, ajungandu-se la 2,8 milioane de tone. In plus, va creste numarul angajatilor legali cu circa 8.500 de persoane, iar pretul painii la raft va scadea.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea