Social

# atentie la volan #sfaturi soferi #volan

5 sfaturi care te ajuta sa fii mai atent la volan

Atunci cand conduci, e important ca atentia ta sa fie directionata doar catre aceasta activitate. Masina se poate transforma intr-o bomba pe roti si e suficienta o singura secunda pentru ca totul sa se transforme intr-un scenariu negativ.

Citeste in continuare cele mai bune cinci sfaturi despre cum ai putea sa ramai focusat doar la drum cat timp conduci.

1. Nu folosi telefonul

Sau orice alt dispozitiv care te-ar putea tenta sa iti iei privirea de la drum, pentru a verifica informatiile redate pe ecranul acestuia. in aceeasi categorie mai poate intra GPS-ul sau tableta pe care folosesti o aplicatie de trafic. O singura secunda de neatentie te poate costa prea scump, asa ca alege sa folosesti Google Maps-ul sau Waze-ul impreuna cu un suport auto magnetic pentru telefon si functia de voce activata. Astfel, vei putea respecta indicatiile fara sa cobori privirea de la sosea.

2. Utilizeaza o casca cu Bluetooth

In acelasi context, utilizarea telefonului la volan pentru apeluri sau mesaje poate fi extrem de periculoasa, atat pentru tine, cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Pentru apelurile care nu sufera amanare poti folosi o casca cu Bluetooth sau, daca tehnologia masinii permite, direct sistemul audio al acesteia. Scrierea mesajelor sau citirea acestora la volan sunt interzise prin lege! Desigur, la fel si transmiterea unui live prin retelele de social media. Daca vrei sa faci toate aceste lucruri, trage pe dreapta, termina de trimis mesajele si revino pe carosabil cu masina numai dupa ce nu mai esti distras.

3. Nu asculta muzica prea tare

Chiar daca in playlist a intrat piesa ta preferata, nu folosi sistemul audio al masinii la maximum cat timp conduci. in timpul mersului, ai nevoie sa asculti atat motorul masinii tale, cat si posibilele semnale acustice care ar putea veni din exterior, cum sunt sirenele ambulantei, ale politiei sau ale pompierilor ori claxoanele celorlalti soferi.

4. Nu consuma substante interzise

Dupa cum stii deja, consumul de alcool sau de alte substante care ti-ar putea afecta atentia este interzis atat inainte, cat si in timpul condusului. Chiar daca ti se pare ca poti fi ochi si urechi la trafic, lucrurile nu au cum sa stea asa. Reflexele tale vor fi intarziate, iar reactiile s-ar putea sa nu fie intocmai cele pe care ti le doresti.

5. Nu te urca obosit sau nervos la volan

A fost demonstrat stiintific faptul ca o persoana obosita are aceeasi intarziere in reactii ca o persoana care a consumat alcool sau substante stupefiante. Oboseala isi pune o amprenta negativa asupra organismului, asa ca nu condu decat daca esti suficient de odihnit.

Aceeasi situatie poate fi intalnita si daca urci nervos la volan. Gandurile negative te pot distrage de la atentia pe care ar trebui sa o ai cand conduci. Incearca sa te calmezi si abia apoi apasa pedala de acceleratie.

Acestea sunt sfaturile noastre care te vor ajuta sa fii mai atent la volan. Aplica-le intocmai si bucura-te de calatorii fara incidente!

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea