Social

#4 piese vestimentare #fetita #sezon rece #garderoba

4 piese vestimentare care nu trebuie sa lipseasca din garderoba fetitei tale in acest sezon

Grija pentru fetita ta nu se opreste niciodata, mai ales, in timpul anotimpului rece, cand temperaturile scazute si vremea schimbatoare impun tranzitia completa a garderobei. Pe rand, bluzele din material subtire sunt inlocuite cu hanorace din bumbac, jachetele de toamna fac loc gecilor matlasate din fas, in timp ce ghetele imblanite devin un accesoriu nelipsit din tinuta copilului.

Astfel, tehnica de layering devine una dintre cele mai eficiente metode de luat in considerare cand vine frigul. Suprapunerea de haine mentine aerul cald cat mai aproape de pielea fetei, oferindu-i un sentiment de confort termic pe toata durata sesiunii de joaca.

Pe scurt, conceptul de layering este format din trei straturi:

- stratul de baza: absoarbe transpiratia si regleaza temperatura corpului. Ca materiale recomandate avem lana merinos si bumbac;

- stratul intermediar: protejeaza corpul impotriva frigului si pastreaza caldura la interior. Jachetele din fleece sau din material sintetic sunt optiuni de luat in considerare;

- stratul exterior: o geaca rezistenta la apa, confectionata dintr-un material lejer si calduros la interior ofera un grad sporit de protectie contra frigului, vantului si umiditatii.

Asadar, care sunt articolele vestimentare necesare in aceasta iarna pentru micuta ta? Am selectat cateva optiuni pe care le poti lua in considerare.

Cizme

In momentul in care alegi incaltamintea potrivita sezonului de iarna, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte care tin de siguranta si confortul fetelor. In primul rand, cizmele pentru copii fabricate dintr-un material durabil si rezistent, precum pielea naturala, impiedica transpiratia picioarelor si previn ca umiditatea sa patrunda in interior.

Totodata, o pereche de cizme fete, cu talpa antiderapanta, usoara si flexibila, ofera libertate de miscare si asigura stabilitatea piciorului. Cei mici vor sa iasa cat mai repede afara pentru a se juca alaturi de prietenii lor, asadar, incaltamintea cu scai le permite sa se incalte mai repede si mai usor.

Bluza termica

Fie ca iesiti afara la zapada sau plecati intr-o excursie la munte, bluza termica este stratul de baza perfect pentru a tine la distanta transpiratia si a mentine caldura aproape de corp. Intrucat lana absoarbe pana la 33% din propria greutate in apa, o bluza din lana merinos ajuta pielea sa respire, in timp ce pastreaza o temperatura optima.

Un material subtire, fin si placut la atingere, lana merinos nu provoaca disconfort la purtare, se adapteaza formei corpului si creste gradul de mobilitate.

Jacheta fleece

Continuand cu stratul intermediar, jacheta fleece este accesoriul vestimentar potrivit pentru toate activitatile desfasurate in aer liber. Asemenea lanei merinos, fleece este un material moale si pufos la atingere, care retine caldura corporala, se usuca repede, isi pastreaza forma si izoleaza impotriva umiditatii.

Prin urmare, chiar daca cea mica se va juca pentru cateva ore in zapada, sansele ca hainele sa fie umede si inconfortabile sunt scazute. In schimb, daca i se face prea cald, o poate da jos cu usurinta.

Geaca impermeabila

Potrivita atat in cazul plimbarilor in parc, cat si pentru aventurile la munte, geaca impermeabila este o piesa vestimentara esentiala pentru garderoba unei fete. Ermetica si calduroasa, geaca asigura confortul termic sporit chiar si la temperaturi care scad sub 0 grade Celsius, o apara de ploaie, umezeala si vant puternic.

De asemenea, pentru a face lucrurile mai interesante pentru copilul tau, opteaza pentru un design atractiv, inspirat de personajele favorite din desene sau un model in culorile preferate. Cu siguranta ii va face mare placere sa o poarte de fiecare data, cand pleaca spre scoala sau sa construiasca un om de zapada in curtea casei.

Compunerea unei garderobe adecvate pentru fete poate sa fie o provocare pentru fiecare parinte. Daca ai grija la detalii si te bazezi pe tehnica layering-ului, alegand articolele vestimentare potrivite, fetita ta se va simti fericita si confortabila pe toata durata iernii.

FOTO: https://shutterstock.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea