Social

#transport foci #transport delfini #harkov # foci #delfini #constanta

4 delfini si 3 foci din Harkov urmeaza sa ajunga in Constanta

Patru delfini si trei foci din Harkov, Ucraina, urmeaza sa ajunga la Constanta. In urma bombardamentelor ingrijitorii au ramas fara resurse pentru ingrijirea animalelor.

 

Alaturi de animale vor ajunge in Romania si patru ingrijitori ucraineni.

"Ar trebui imediat scosi din acea zona pentru ca nu mai au nici hrana, nu mai au nici ingrijirea corecta. Ne-am aratat disponibilitatea in asa fel incat sa putem sa salvam niste animale care n-au nicio vina", a spus Mihai Lupu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, potrivit realitatea.net.

Delfinii de la Constanta vor fi mutati intr-un alt bazin, iar cei patru delfini vor sta in bazinul in care stau acum delfinii nostri, acesta fiind mai mare. Dupa o perioada de carantina, urmeaza ca treptat, delfinii sa se imprieteneasca si sa convietuiasca impreuna la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii.

"Ii vom cantona intr-o locatie separata de delfinii nostri. Prcatic, noi vom muta delfinii nostri. Vom aduce in acest delfinariu pe cei noi 4 care vor ramane aici o perioada mai lunga de timp si care se vor imprieteni ulterior cu delfinii nostri", a spus Adrian Bilba, directorul Delfinariului Constanta.

Transportul delfinilor si focilor va dura aproximativ 24 de ore pana in Romania si va fi facut cu camioane si tancuri de apa speciale. Autoritatile vor sa creeze un coridor verde pentru ca animalele sa ajunga in siguranta la Delfinariul din Constanta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea