Social

#anti depresie # ianuarie depresie #depresie #sanatate

Ianuarie, cea mai depresiva luna a anului. 3 metode pentru a te simti mai bine

Studiile au aratat ca perioada de dupa sarbatorile de iarna este cea mai depresiva din tot anul, relateaza dailymail.co.uk, in editia electronica. Specialistii au insa si cateva metode prin care vei trece mai repede peste aceasta perioada dificila:

1. Iesi cat mai mult la soare. Plimbările în aer liber, chiar dacă este frig, permiterea luminii naturale să intre în camere vor creşte astfel nivelul de expunere la lumină, lucru ce va ajuta organismul să-şi regleze ceasul intern.

2. Asculta cantece triste. Paradoxal, dar acestea combat starea de spirit negativă şi sentimentul de singurătate, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Tokyo. În plus, cântecele triste fac oamenii să fie mai calmi. 

3. Bea ceai. Cercetătorii olandezi au descoperit că obiceiul de a bea un ceai din când în când, pe parcursul zilei, creşte creativitatea şi impulsionează procesele cognitive. Cafeina este un stimulant, iar ceaiul conţine un aminoacid, L-teanină, care influenţează relaxarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea