Social

#cursuri #guvern #vot #recuperare #gratuitate #zi libera #universitati

10 decembrie, declarata zi libera pentru studenti

Studentii vor fi liberi in data de 10 decembrie, a doua zi dupa alegerile parlamentare. Masura a fost aprobata de Guvern in sedinta de astazi.

Andrei Zaharescu, purtatorul de cuvant al Executivului, a declarat ca institutiile universitare urmeaza sa stabileasca in baza autonomiei proprii data la care se va recupera ziua libera.

Ideea de a le da studentilor o zi libera dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie i-a fost sugerata premierului Victor Ponta de catre un tanar prezent sambata la Palatul Victoria, cu prilejul Zilei Portilor Deschise.

Acesta a explicat ca studentii au nevoie de ziua libera pentru a merge in localitatile de domiciliu sa-si exercite dreptul de vot si a avea timp sa revina la cursuri.

Pe de alta parte, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a cerut ca in perioada 7-10 decembrie studentii sa aiba gratuitate pe mijloacele de transport in comun, insa propunerea nu a fost luata in discutie de Guvern.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea