Showbiz

#funeralii #celebrare #familie #michael jackson #inmormantare #ceremonie

Lumea intreaga si-a luat adio de la Michael Jackson

"De cand m-am nascut, tati a fost cel mai bun parinte pe care vi l-ati fi putut imagina". Acestea au fost cuvintele fiicei lui Michael Jackson, Paris Jackson , care a incheiat emotionanta ceremonie organizata in memoria megastarului.

Lumea intreaga si-a luat un ultim ramas bun de la cel care a ramas in istorie drept Regele Muzicii Pop, Micheal Jackson. Dupa 12 zile de la decesul prematur al megastarului, la numai 50 de ani, milioane de fani si-au luat adio de la el. Ceremonia a adunat fani si admiratori, fie in fata televizoarelor, fie pe stadioane, pe strazi sau in fata centrului Staples Center din Los Angeles.

Scena de la Staples Center a fost asemanatoare unui interior de biserica, iar sicriul cu trupul neinsufletit al lui Michael Jackson a fost adus de fratii megastarului, in acordurile imnului gosspel Soon and Very Soon, interpretat de corul Andrae Crouch.

Timp de doua ore, scena a fost neincapatoare pentru emotiile pe care cei care i-au urcat treptele le-au impartasit lumii intregi. Michael Jackson a ramas in memoria apropiatilor ca un om talentat, cald, iubitor, sincer si inocent, care si-a dorit sa ramana copil pe vecie.

Mariah Carey, Usher, Jennifer Hudson si Stevie Wonder i-au adus lui Michael Jackson un ultim omagiu muzical. Inainte de inceperea ceremoniei, Smokey Robinson a citit mesajele personale ale Dianei Ross si ale lui Nelson Mandela care nu au fost prezenti la ceremonie.

"Michael a fost dragostea mea, partea pretioasa a vietii mele, parte integranta a acesteia intr-un fel pe care nu il pot exprima prin cuvinte", a transmis Diana Ross intregii lumi.

“Aveam o mare admiratie pentru talentul lui si pentru modul in care a fost capabil sa treaca peste tragedii de atatea ori in viata lui. Si il jelim alaturi de milioanele de fani din intreaga lume", spune in scrisoarea sa Nelson Mandela, care a fost foarte apropiat de megastar.

Dupa aceste mesaje, ceremonia a inceput cu discursul pastorului Lucious Smith si a continuat cu Mariah Carey care a interpretat piesa care i-a facut celebrii pe fratii Jackson, in 1970, "I'll be there".

Momentele de discurs au fost intercalate cu cele muzicale. Pe scena au urcat Queen Latifah, Berry Gordy, fondatorul Motown, Magic Johnson, reverendul Al Sharpton, Martin Luther King III si cativa dintre fratii lui Michael Jackson.

Michael Jackson a fost prezent pe tot parcursul ceremoniei prin imagini de la concertele sale si prin videoclipuri care au fost difuzate pe ecranul din spatele scenei. Pe ecran au aparut si versurile lui Michael Jackson, rostite chiar de el, care au cutremurat intreaga asistenta:

"Mai esti acolo? Vei fi acolo? La judecata mea? Ma vei insoti in necazuri? In indoielile mele? Si frustrarile mele? Si in mania mea? In framantarea mea? In temerile mele? In destainurile mele? In angoasa si durerile mele? In bucuria si mahnirea mea? In promisiunea unei alte zile de maine? N-o sa te abandonez niciodata. Vei ramane mereu in inima mea."

Cele mai emotionate momente au fost oferite publicului de Brooke Shields, Jermaine Jackson si in final de fiica lui Michael Jackson, Paris. Brooke Shields si-a amintit de vremurile in care erau prieteni si de faptul ca ceea ce facea relatia lor speciala era faptul ca radeau impreuna.

Ea a mai adaugat si ca melodia preferata a lui Michael Jackson era Smile, a lui Charlie Chaplin, din filmul Modern Times. Cantecul a fost interpretat si de fratele megastarului, Jermaine Jackson.

Un alt moment emotionat a fost si prezenta lui Usher care a interpretat melodia Gone too soon, iar la sfarsit a izbucnit in lacrimi, si-a dat ochelarii jos si si-a indreptat privirea catre sicriul lui Michael Jackson.

La final, familia Jackson alaturi de prietenii si vedetele participante la eveniment au urcat pe scena pentru a interpreta o versiune a melodiei Heal The World, mesajul pe care Michael Jackson a vrut sa il transmita lumii intregi.

Cel mai emotionat moment al evenimentului a fost micul discurs din finalului ceremoniei, atunci cand pe scena au urcat membrii familiei. Paris Jackson a dorit sa transmita lumii intregii mesajul sau de dragoste fata de tatal sau, pe care l-a iubit mai mult decat orice pe lume. La sfarsitul ceremoniei, fetita practic s-a prabusit in bratele matusii sale, Janet Jackson.

Fanii l-au insotit pe ultimul drum

In toata lumea, milioane de fani l-au insotit pe Michael Jackson pe ultimul drum. In marile orase ale lumii, ecrane imense au fost instalate pentru ca admiratorii sa poate vedea ultimele imagini cu magastarul.

"Te iubim, Michael!", a fost mesajul fanilor din Paris, Tokyo, Berlin sau Londra. Milioane de lumanari, flori si postere cu Michael Jackson au acoperit trotuarele intr-un ultim gest de omagiu adus "regelui muzicii pop". Fanii i-au spus adio pe ritmurile melodiilor care l-au facut nemuritor.

"Exista anumite figuri in cultura populara care captiveaza imaginatia oamenilor si dupa moarte ele devin chiar mai mari", a declarat si presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Si in Bucuresti, fanii lui Michael Jackson au putut urmari ceremonia de comemorare in Parcul Obor. Pe fatada Primariei Sectorului 2 a fost amplasat un ecran pe care a putut fi urmarita transmisiunea live de la ceremonia funerara a megastarului.

Ceremonie privata la Forest Lawn

Inainte de ceremeonia publica de la Staples Center, familia si prietenii apropiati ai lui Michael Jackson au participat la o slujba privata, la cimitirul Forest Lawn din Los Angeles. La ceremonie au fost prezente circa 100 de persoane, printre care si cei trei copii ai megastarului, Paris, Prince si Blanket.

Slujba privata a tinut 30 de minute, timp in care nimeni a avut acces in incinta capelei. Nici cele mai importante canale de televiziune din Statele Unite nu au putut transmite, singurele imagini au fost captate doar din elicopterele care survolau cimitirul.

Locul de veci - necunoscut

Dupa ce a plecat de pe scena de la Staples Center, nimeni nu a putut afla unde a fost transportat sicriul cu trupul lui Michael Jackson. Cortegiul funerar a parasit centrul insa nici elicopterele nu au putut da de urma masinii mortuare. Dupa incheierea ceremoniei, familia si prietenii apropiati ai lui Michael Jackson s-au indreptat catre un hotel unde au luat masa.

Nimic nu se mai stie insa de locul de veci al megastarului, care a ramas un mister. Se pare ca cimitirul Forest Lawn a fost doar locul unde trupul lui Michael Jackson a fost pastrat si imbalsamat, pana la ceremonia de la Staples Center. Exista si zvonuri care spun ca trupul lui Michael ar fi fost incinerat, iar cenusa sa a fost imprastiata la Neverland.

Galerie foto: Michael Jackson pe ultimul drum

We Are The World - Tribute to Michael Jackson



Funeraliile lui Michael Jackson - discursul lui Paris:

Mariah Carey-I'll be there (Tribute to Michael Jackson)



Jermaine Jackson - Smile (Tribute to Michael Jackson)



Stevie Wonder canta in memoria lui Michael Jackson




Jennifer Hudson - tribut michael jackson

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea