Showbiz

#onoruri militare #inmormantat #gheorghe dinica

Gheorghe Dinica a fost inmormantat cu onoruri militare

Maestrul Gheorghe Dinica a fost inmormantat astazi, 13 noiembrie, cu onoruri militare la Cimitirul Bellu pe Aleea Artistilor, fiind decorat cu Ordinul Serviciul Credincios in grad de Mare Ofiter.

Artistul a fost inmormantat langa mormantul Mariei Tanase in aplauzele a mii de oameni, admiratori, actori, prieteni, prezenti la ceremonia funerara.

Joi seara, sicriul cu trupul neinsufletit al actorului a fost depus in foaierul Teatrului National, unde a avut loc azi slujba de pomenire la care au participat cateva sute de persoane. Dupa slujba din foaierul TNB, cortegiul funerarĀ  s-a indreptat spre Cimitirul Bellu.

Printre cei care l-au condus pe Gheorghe Dinica pe ultimul drum s-au numarat Ministrul culturii, Theodor Paleologu, actorii Ion Sapdaru, Florin Zamfirescu , Mihai Sandu Gruia, George Ivascu, Mircea Diaconu, Ion Caramitru, Mitica Popescu, Manuela Harabor , Marin Moraru, Mircea Albulescu, George Mihaita, Vladimir Gaitan, precum si vedetele postului Acasa cu care Maestrul a colaborat in ultimii ani la mai multe seriale.

Gheorghe Dinica a murit marti, 10 noiembrie, la varsta de 75 de ani, la Spitalul de Urgenta Floreasca unde se afla internat de trei saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea