Showbiz

#dana nalbaru #interviu #rock #pop #hi q

Dana Nalbaru: Mult timp am fost considerata o blonda de decor (INTERVIU)

Va mai amintiti de Dana Nalbaru, cea care ramane cea mai longeviva solista care trecut vreodata prin Hi-Q?  Dupa despartirea de Hi-Q Dana a ales sa faca muzica pe cont propriu, si-a intemeiat o familie, ba chiar a cochetat si cu actoria. De curand, Dana a revenit in peisajul muzical romanesc cu “Love”, un single care prefateaza lansarea albumului omonim, al patrulea material solo din cariera sa. Ce este cu acest “Love” va povesteste Dana in cele ce urmeaza.

Acasa.ro: Ce-a mai facut Dana Nalbaru in cei doi ani care s-au scurs de la aparitia albumului “Parfum”?

Dana Nalbaru: Aceleasi lucruri pe care le-am facut in ultimii 5 ani… Am stat cu familia mea, am fost alaturi de fetita mea si de sotul meu, pe care l-am sustinut in proiectele sale, am calatorit, am cunoscut oameni frumosi si buni, am vazut locuri pe care doar in filme le vazusem, am gatit si am “dereticat” casa, mi-am umplut inima de lucruri frumoase, am iubit si am fost iubita… In ultima perioada am lucrat la noul meu album si sunt multumita de rezultat.

Acasa.ro: Ai un single nou-nout, “Love”, ce prefateaza aparitia noului tau disc. “Love” suna altfel.  Vocea parca aduce a Sinead O’ Connor, se aud si ceva instrumente imprumutate din muzica clasica… Ce te-a determinat sa-ti schimbi stilul?

Dana Nalbaru: Schimbarea stilului a venit, cred, odata cu inaintarea in varsta si nu a fost nimic planificat. Asemanarea vocii mele cu cea a lui Sinead O’Connor ma onoreaza, mai ales ca o perioada lunga de timp am fost considerata “o blonda de decor, fara personalitate si voce”. Noul meu single, “Love”, este doar unul dintre cantecele de pe acest nou album care vorbeste despre iubire si am ales aceasta piesa pentru ca ea defineste foarte bine noul stil si ideea intreaga a acestui album pe care il voi lansa in doua-trei luni.

Acasa.roDe ce ai ales ca acest album sa fie unul cu piese 100% in limba engleza?

Dana NalbaruDana Nalbaru: Nici nu stiu exact ce anume m-a determinat sa scriu textele in engleza. Cred ca a fost vorba de inspiratie si de faptul ca mi s-a parut ca suna mai bine asa… Apoi, pentru unitatea albumului, am ramas la textele in engleza… A fost o provocare pentru mine, doar odata mai scrisesem texte in engleza, in 2006, la piesa “I call your name”. De data asta a fost mai greu… si mai multe texte, si mai putin timp, pentru ca le-am scris in pauzele de joaca ale Sofiei.

Acasa.ro: Care este povestea celor 9 piese de pe noul tau album? Descrie-ne putin fiecare piesa in parte.

Dana Nalbaru: Fiecare piesa este o poveste de dragoste. Deocamdata sunt noua, dar cred ca pana la lansare vom mai adauga cateva piese noi, pentru ca nu ne-am oprit din lucru. N-as vrea sa va spun prea mult despre fiecare in parte pana la lansarea albumului… din superstitie.

Acasa.ro
: Cand apare acest disc si cum intentionezi sa-l promovezi?

Dana Nalbaru: In aceasta vara as vrea sa lansam acest album si Alexandru este cel care ma va insoti de acum inainte pe scena si in intregul proiect… Promovarea o voi face in primul rand pe internet si in presa scrisa, pentru ca nu imi place sa apar la televizor in emisiuni in care barfa este principala prioritate. Mi-ar placea ca piesa “Love” sa trezeasca interesul celor de la radiouri si sa fie difuzata. Am avut deja reactii pozitive din partea celor de la Radio Sibiu care, la numai cateva ore de la lansarea pe internet a piesei, au sunat sa ceara o copie pentru difuzare si le multumesc pentru promptitudine.

Dana NalbaruAcasa.ro: La un moment dat ai avut un rol in filmul “Dupa ea”. Cum ai ajuns sa fii distribuita in acesta pelicula?

Dana Nalbaru: In urma unui casting am obtinut rolul Diana. A fost o proba obisnuita si Cristina Ionescu m-a considerat apta pentru acest rol.  Am filmat doua zile si a fost o experienta care mi-a schimbat radical viata… in bine, caci atunci l-am cunoscut pe sotul meu.

Acasa.roCe te impiedica sa repeti aceasta experienta?

Dana Nalbaru: Poate intr-o zi o sa o repet, dar deocamdata sunt prea prinsa cu proiectul meu muzical si cu familia mea si nu ma gandesc la altceva. Las actoria in seama lui Dragos…:)

Acasa.ro: Ai 33 de ani, o casnicie fericita, o junioara care creste vazand cu ochii, ani de cantari cu Hi-Q dar si pe cont propriu…Ce alte lucruri crezi ca lipsesc pentru ca tabloul sa fie complet?

Dana Nalbaru: Pff… nu lipseste nimic. Sunt atat de fericita si implinita incat ar fi pacat sa spun ca mai am nevoie de ceva. Daca este sanatate si iubire, toate celelalte se fac… tabloul meu este complet asa… e in culori. :)

Acasa.ro: Ce sfat ai da cuplurilor care TOT amana momentul venirii pe lume a unui copil?

Dana Nalbaru: Avem niste prieteni cu care am vorbit despre asta acum cateva zile si le spuneam cat de minunat este sa ai un copil, dar cred ca fiecare trebuie sa ia aceasta decizie pe cont propriu, fara sa tina cont de sfaturi, ci numai de ce simte el… Un copil nu-i o jucarie pe care o cumperi si daca nu-ti mai place iei alta sau o dai la schimb…

Acasa.ro: Descrie-ne-o pe Dana Nalbaru la 80 de ani.

Dana Nalbaru: Haaa, mi-ar placea sa ajung la 80 de ani :)

Acasa.ro: Multumim pentru interviu.

Material realizat de Catalin Pavel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea