Showbiz

#bucuresti #intra in febra #next 2010

Bucurestiul intra in febra NexT 2010

O editie mai bogata in evenimente si invitati ca niciodata. Asta pregateste Festivalul International de Film NexT in perioada 13-18 aprilie 2010, in locatiile care vor gazdui cea de-a patra editie a celui mai important festival de scurt si mediu metraj din Romania: Cinema Scala, Cinemateca Eforie, Baneasa Drive-In Cinema si Mansarda Carturesti.

Filmul-cult regizat de .

Alexander Hacke si Danielle de Picciotto sunt protagonistii seminarului „Making of Dansul stelelor” - miercuri, 14 aprilie 2010, de la ora 12:00, la Mansarda Carturesti Verona. Regizorul , Matthieu Darras; castigatorul Trofeului NexT in 2009, regizorul israelian Elad Keidan, si directorul de imagine si producatorul roman Liviu Marghidan.

Cei cinci vor trebui sa aleaga destinatarii Trofeului NexT (oferit de Institutul Cultural Roman si Kodak Cinelabs Romania), al Premiului Cristian Nemescu pentru Cea mai buna regie (Institutul Cultural Roman), al Premiului Andrei Toncu pentru Cea mai buna coloana sonora (Institutul Cultural Roman) si al Premiului pentru Cel mai bun scurt metraj romanesc (oferit de Abis Studio si de Cocor Media Channel). Publicul NexT isi va spune si in acest an cuvantul in palmaresul festivalului, preferatul spectatorilor de la Cinema Scala si Cinemateca Eforie primind Premiul Publicului, in cadrul Galei de inchidere de sambata, 17 aprilie 2010. Premiul de Dezvoltare NexT, oferit de Villa Kult, constand intr-o bursa de dezvoltare oferita unuia dintre cineastii prezenti in competitia festivalului, face parte si in acest an din palmaresul festivalului.

Sectiunile off competition binecunoscute deja publicului NexT vin si in acest an cu multe surprize. – al carei sound design este realizat de Andrei Toncu. Intrarea la proiectia NexT de la Baneasa Drive-In Cinema este libera.

Si ei au fost NexT Generation – sectiune dedicata la editiile precedente ale festivalului scurt metrajelor realizate de regizori romani consacrati – prezinta in acest an lung metrajul britanico-irlandez Helen, realizat de Christine Molloy si Joe Lawlor, cei doi regizori ai scurt metrajului Daydream, selectionat in competitia Festivalului NexT in 2007. Lung metrajul de debut al celor doi fosti competitori de la NexT va fi proiectat la Cinemateca Eforie vineri, 16 aprilie 2010, de la ora 20:30.

Traditionalele sectiuni Countries in Focus si Festival Cities includ in acest an proiectii dedicate scurt metrajelor din Marea Britanie si Polonia, respectiv selectiilor realizate de prestigioasele festivaluri de la Oberhausen si Vila do Conde. Calupurile Countries in Focus vor fi proiectate miercuri, 14 aprilie, de la ora 20:30 (Marea Britanie), respectiv joi, 15 aprilie, de la 18:00 (Polonia). Proiectiile dedicate festivalurilor de la Oberhausen si Vila do Conde sunt programate la Cinemateca Eforie miercuri, 14 aprilie, de la ora 18:00, respectiv vineri, 16 aprilie, de la aceeasi ora.

Sectiunea Festival Friends, prezentata de HBO, include in acest an 10 titluri mult-asteptate de spectatorii bucuresteni, printre care se regasesc patru filme proiectate in premiera absoluta: scurt metrajul lui de Film (European Film Academy – EFA) in doua grupaje – miercuri, 14 aprilie, de la ora 21:30, la Cinema Scala si joi, 15, aprilie, de la aceeasi ora, de asemenea la Cinema Scala.

In perioada 13-17 aprilie 2010, foaierul Cinema Scala va deveni unul dintre destinatiile fierbinti pentru cinefilii bucuresteni: standurile dedicate literaturii de film amenajate de Libraria Anthony Frost, Editura IBU Publishing si revista Film Menu, care isi va lansa cel mai nou numar in cadrul NexT; -ul unde fanii NexT vor putea gasi, pe langa promotionalele „traditionale” ale festivalului (tricouri, insigne, sacose, cataloage), accesorii handmade realizate de 10 artisti care au devenit parteneri ai festivalului si au realizat diferite obiecte unicat pornind de la logo-ul si conceptul vizual al festivalului; si barul amenajat de ceainaria Rendez-Vous care ii va ajuta pe spectatori, invitati si membrii echipei NexT sa isi mentina energia pe toata durata.festivalului.

In plus, in acest an, ShortsUP va completa agenda festivalului NexT, organizand o proiectie speciala chiar in deschiderea weekendului. Vineri, 16 aprilie, de la 21.30, la Cinema Scala, ShortsUP este invitat in cadrul NexT cu un program de scurt metraje numai bune de visat: MASINARIA DE VISE. Fantezii, filme SF sau comedii negre, filmele ShortsUP vor fi o radiografie atat a viselor frumoase, cat si a cosmarurilor spectatorilor de la Scala. Noaptea, orice e posibil: o scurta vizita pe alta planeta, o incursiune in lumea de dincolo sau o discutie cu Alice chiar in Tara Minunilor. Filmele sunt urmate de o petrecere in Club Control, de la 23.30.

Festival Pass-urile (150 lei), abonamentele pentru 10 proiectii (80 lei), biletele pentru NexT Kids (5 lei) si biletele pentru ShortsUP (20 lei) au fost puse in vanzare in reteaua Ticketfan (magazinele Flanco din intreaga tara) si pe internet prin ticketfan.ro. Din 13 aprilie biletele pentru celelalte proiectii NexT vor putea fi achizitionate de la casieriile cinematografelor Scala si Eforie.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film NexT are loc in perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala, Cinemateca Eforie, Baneasa Drive-In Cinema si Mansarda Carturesti din Bucuresti.

Festivalul International de Film NexT se desfasoara in 2010 sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei. Activitatile Societatii Culturale NexT se incadreaza in “Viziunea pe 30 de ani pentru Romania” a Casei Regale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea