Showbiz

#oldies

B.B. King se intoarce cu "One Kind Favor"

Celebrul artist B .B. King va lansa un nou album, dupa o perioada buna de absenta de pe piata muzicala. Astfel, cu ajutorul producatorului T Bone Burnett, legendarul chitarist se intoarce la blues.

Lansarea albumului, programata pentru 26 august  

Noul LP, intitulat „One Kind Favor” va fi lansat pe 26 august, la realizarea acestuia, artistul colaborand cu pianistul Dr John, tobosarul Jim Keltner si bassistul Nathan East, conform billboard.com.

 

Noul album cuprinde variantele blues proprii lui B.B. King ale unor piese celebre precum „Backwater Blues” (Big Bill Broonzy), „Tomorrow Night” (Lonnie Johnson), „See That My Grave Is Kept Clean” (Blind Lemon Jefferson) sau „I Get So Weary” (T-Bone Walker).

 

B.B. King este unul dintre cei mai mari si mai respectati chitaristi de blues din lume. Acesta a fost desemnat de catre revista Rolling Stones ca fiind al 3-lea Cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor.

B.B. King si Lucille  

Una dintre notele distinctive ale lui B.B. King  este „Lucille”, chitara sa, pe care a numit-o astfel dupa ce, intr-un accident fara sa-si dea seama, s-a intors in mijlocul flacarilor, pentru a salva instrumentul.

 

Afland ca focul a fost pornit din cauza unei batai intre 2 barbati pentru o femeie pe nume Lucille, B.B. King si –a botezat astfel chitara pentru a-si aminti sa nu mai faca niciodata ceva atat de stupid cum ar fi sa se arunce in mijlocul focului pentru a salva o chitara. De atunci toate chitarile care au intrat in posesia sa, s-au nascut cu acest nume.

Anul acesta, in luna septembrie, B.B. King va inaugura un muzeu ce ii poarta numele, in orasul sau natal Indianola.

 

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea