Showbiz

6 filme de la Marea Neagra la Festivalul de Film Bucuresti

Festivalul de Film Bucuresti (BFF), aflat la cea de-a doua editie, se desfasoara in acest an in perioada 28 iunie- 6 iulie si cuprinde patru sectiuni: lungmetraj, documentare si scurtmetraje, Europa si CineMareaNeagra.

BFF doreste sa atraga atentia cinefililor asupra realizarilor regizorilor din bazinul Marii Neagre prin programul competitional "CineMareaNeagra". In cadrul acestei sectiuni vor fi prezentate sase pelicule, multe fiind filme de debut, din tari precum Turcia, Rusia sau Bulgaria.

Frica de Dumnezeu (debut - 2006, Turcia-Germania), este o drama filosofica, un film aflat la granita dintre fictiune si documentar, care vorbeste despre relatia omului cu Dumnezeu si coincide cu reexaminarea notiunii de credinta si Islam in societatea de azi din Turcia, printr-o poveste cu o intriga puternica si captivanta. Pentru ca un astfel de film indraznet sa poata fi realizat a fost nevoie de sprijinul lui care a afectat multa lume, printre care se regaseste si fizicianul Nestor Ivanovych Hreem. Barbatul, care nu a facut niciodata compromisuri, se afla acum in inchisoare si ii spune unui anchetator povestea lui. Regizorul ne arata o Ucraina care zace inca in cenusa raspindita de norul toxic de la Cernobal si mahmura dupa increbila Revolutie Portocalie. Sunt prea putini oameni care n-ar trada ziua de maine cand maine se instaleaza deja. Nestor este unu dintre acesti oameni. In celula lui, ii spune anchetatorului ca ii pare rau ca si-a ucis propriul frate.

Obiectivul principal al BFF este promovarea filmului european si in special a celui din Europa Centrala si de Est.

 

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea